15.03.2020 | 12:54
Тръмп няма коронавирус
Той беше подложен на изследване, след като членове на делегацията на бразилския президент Жаир Болсонаро дадоха положителна проба за вируса

Резултатите от тестовете показват, че президентът на САЩ Доналд Тръмп не е носител на новия коронавирус, съобщи личният му лекар Шон Конли, цитиран от световните агенции.

„Получих потвърждение, че тестът е негативен“, заяви докторът в писмо, цитирано от Белия дом. „Седмица след като вечеря в Мар а Лаго с бразилската делегация президентът няма никакви симптоми“, добави Конли.

Тръмп беше подложен на изследване, след като членове на делегацията на бразилския президент Жаир Болсонаро дадоха положителна проба за вируса.  Бегоня Гомес, съпруга на испанския премиер Педро Санчес, обаче е заразена с новия коронавирус, предадоха Франс прес и ТАСС.

„Бегоня Гомес и премиерът са добре, и двамата са в двореца Монклоа“, резиденция на премиера. „Те следват превантивните мерки, наложени от здравните власти“, се казва в прессъобщението на испанското правителство.

Заразата е била открита при тестове на хора от обкръжението на Санчес, извършени през последните часове.  Тестът за коронавирус на члена на Съвета на експертите на Иран Хашем Батхай е дал положителен резултат, съобщи междувременно агенция ИЛНА.

Духовникът е настанен в болница в град Кум. Министерството на здравеопазването на Иран съобщи на 19 февруари за първите случаи на заразени с новия коронавирус и те бяха именно в град Кум. Според най-нови данни броят на заразените в Иран е 12 729 души, а от тях са починали най-малко 611 души. Съветът на експертите е държавен орган в Иран, в който влизат 88 авторитетни богослова. В неговите задължения е избирането на ръководител и духовен лидер на страната. Освен това съветът има задачата да разработва поправки в конституцията и да излиза с решения за оставка на ръководителя на Иран в случаите, предвидени от конституцията, уточни ТАСС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране