05.11.2020 | 0:31
Тръмп оспорва изборите
Щабът на настоящия президент е готов да сезират Върховния съд за изборни измами

Щабът на Доналд Тръмп ще поиска незабавно преизчисляване на гласовете в Уисконсин, позовавайки се на „съобщения за нередности“, съобщиха световните агенции, цитирани от „Фокус“. „Има съобщения за нередности в няколко окръга на Уисконсин, които пораждат сериозни съмнения относно валидността на резултатите. Президентът настоява за незабавно повторно преброяване и ние веднага ще подадем искане за това“, се казва в официално изявление на предизборния щаб на Тръмп.

Щабът на Тръмп е готов да сезират Върховния съд за изборни измами. В Уисконсин кандидатите имат право да поискат повторно преброяване, ако разликата между първите двама кандидати е под 1 процент.

По-рано Тръмп обяви за „много странно“, че за една нощ в някои щати, където президентът е бил начело, а Байдън е излязъл напред – Мичиган, Уисконсин, Минесота.

В изявление от Белия дом Доналд Тръмп обвини демократите, че се канят да фалшифицират резултатите и обяви, че вече е победител. „Това е измама за американската общественост“, каза президентът. „Това е срам за страната ни. Бяхме готови да спечелим тези избори. Честно казано, ние спечелихме тези избори“, каза той.

Президентът обеща резултатите да бъдат оспорени от Върховния съд на САЩ. „Ще стигнем до Върховния съд. Искаме броенето на бюлетините да бъде прекратено “, каза Тръмп.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране