07.05.2020 | 11:47
Тръмп сравни кризата с COVID-19 с атентатите от 11 септември
Американският президент отново хвърли вината за пандемията върху Китай

Кризата с новия коронавирус е по-лоша от японското нападение срещу Пърл Харбър и атентатите на 11 септември, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп в Овалния кабинет в Белия дом, цитиран световните агенции и БТА.

Той имаше предвид изненадващата японска атака срещу американската военноморска база на Хавайските острови на 7 декември 1941 г., при която са били убити 2400 човека, и терористичните актове в САЩ на 11 септември 2011 г., взели близо 3000 жертви, съобщава Нова телевизия.

„Никога не е имало нападение от подобен характер. И COVID-19 не трябваше никога да идва в Съединените щати“, каза американският президент и потвърди желанието си да „отвори отново страната“.

Тръмп отново хвърли вината за пандемията върху Китай. „Вирусът трябваше да бъде спрян в Китай. Той трябваше да бъде спрян направо в източника, но това не стана“, каза той. Президентът на САЩ обяви, че в крайна сметка няма да закрие работната група към Белия дом за коронавируса, а ще я реорганизира.

„Не бях осъзнал колко популярна е кризисната клетка“, каза той и допусна, че до понеделник в екипа може да бъдат включени още двама-трима души. Съединените щати са най-тежко засегнатата от новия коронавирус страна в света. Починалите в САЩ вече са 73 497 от общо 1 248 849 регистрирани заразени.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране