04.11.2020 | 11:46
Тръмп: Водя с много, демократите фалшифицират резултатите!
Кандидатът, който достигне пръв цифрата от 270 електорални вота, ще бъде новият президент на САЩ

Доналд Тръмп хвърли заплашителното послание в туитър, че конкурентите му се опитват да откраднат изборите, но той няма да го допусне. Платформата маркира думите на президента като „непроверени или подвеждащи“, а Доналд ги потвърди в извънредно изявление.

Ето думите му от профила му в социалната мрежа, който в последните години стана основна негова трибуна: „Те се опитват да откраднат изборите, ние няма да им позволим. Не може да се гласува след затварянето на секциите”, категоричен е Тръмп. Минути след публикацията държавният глава на САЩ излезе и с изявление:

„Чувстваме се доволни от постигнатото, вярвам, че сме на път да спечелим тези избори. Важно е да имаме търпение и да се преброи и последния глас”, категоричен е той. „От сега може да кажем, че печелим камарата на представителите, сега трябва да спечелим и Белия дом”, добави Тръмп.

Все още няма информация за големи щати като Мичиган, Уисконсин и Пенсилвания. Джо Байдън също говори пред публика преди минути и беше достра по-умерен: „Вашето търпение заслужава благодарност. Чувствам се добре от представянето си в момента. Не е това, което очаквахме, но въпреки това се чувствам добре“, увери Байдън от сцената, а до него бе съпругата му.

Както е известно, кандидатът, който достигне пръв цифрата от 270 електорални вота, ще бъде новият президент на САЩ. Все още е рано да се вдигат знамена и да се правят партита, коментират повечето анализатори. Що се отнася до букмейкърите, Доналд Тръмп вече е фаворит да спечели нов мандат на поста. Според хората, залагащи на британската платформа Бетфеър (Betfair), шансовете на републиканеца са около 60 процента. При отварянето на избирателните секции във вторник сутринта те бяха оценявани само на 39 на сто.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране