15.11.2020 | 22:21
Тръмп за Байдън: Спечели, защото вотът бе фалшифициран
Президентът на САЩ обаче отрича думите му да са признание за победата на опонента му

Доналд Тръмп на практика призна, че демократът Джо Байдън печели президентските избори в Съединените щати, които се проведоха на 3 ноември, пишейки в свой пост в Туитър написан, че това е, защото вотът е бил фалшифициран.

„Той спечели, защото изборите бяха фалшифицирани“, написа в неделя Тръмп, който продължава да оспорва пред съда избора на Байдън, обявен на 7 ноември, след като опонентът му спечели достатъчно гласове в щатовете.

По-късно президентът отрече това да е признание за поражението му.

Той обвини демократите в опити да откраднат гласовете на американските избиратели и че са прибегнали до всякакви методи за преброяването им.

В посланието си Тръмп отново твърди, че републиканците не са могли да разположат свои наблюдатели в някои избирателни секции по време на преброяването на гласовете, по-специално в Пенсилвания. Това обвинение засега остава без доказателства.

Тръмп обвинява и компанията, осигурила софтуера за преброяване на гласовете, че принадлежи към „радикалната левица“, а медиите според него били съучастници в измамата. Тръмп обяви изборите по пощата за глупава шега.

„Тай удържа победа само в очите на лъжливите медии. Не признавам поражението си. Предстои ни дълъг път. Това бяха фалшифицирани избори“, настоява държавният глава.

Байдън спечели 306 електорални гласа при преброяването щат по щат, при положение, че са му необходими 270, за да влезе в Белия дом.

В неделя Тръмп се появи и за пръв път публично като помаха от автомобила на свои поддръжници, минавайки през Площада на Свободата, прибирайки се в Белия дом след като игра голф във Вашингтон.

Федералното правителство трябва да одобри преходния период в страната, за да може да екипът на Байдън да започне да бъде осведомяван по националната сигурност и за пандемията, заяви междувременно Рон Клейн, поемащият функциите началник на кабинета на избрания за президент на САЩ Джо Байдън.

Това, от което имаме нужда тази седмица, е независимата правителствена агенция – Управление на общите служби (General Services Administration), обезпечаваща функционирането на федералните агенции, да издаде това разпореждане, каза пред телевизия Ен Би Си.

Клейн изтъкна, че това дали Доналд Тръмп признава, че Байдън е победил или не, няма отношение към реалността на изборите.

Написаното от Доналд Тръмп в „Туитър“ не прави Джо Байдън президент или не президент. Това направи американският народ, посочи Клейн.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране