13.03.2015 | 8:43
Трима се гласят за поста на Стойчо Младенов в ЦСКА
Любо Пенев с най-големи шансове от лятото

Загубите в първите два мача от новия сезон докараха сериозни главоболия в лагера на „червените”. Тимът загуби първото място, а с това и почти всичките си шансове да грабне титлата за първенството. Нещо повече, ако кризата се задълбочи, тимът е изправен пред угрозата да изхвърчи от тройката и съответно от европейските турнири.

Куриозно или не, вечният съперник „Левски”, който може да играе в унизителната втора шестица на „А” група, има по-голям шанс да спечели квота за Европа, ако спечели Купата на България. Тя е на два мача разстояние от „Герена”. Отделно тимът на Стойчо Младенов е раздиран от дилемата дали да хвърли всичките си сили в мача с „Ботев”, или да не се напряга много-много, за да прати и на теория „сините” във втората половина на таблицата.

Загубите от „Локо” (Сф) и „Берое”, а най-вече безобразната игра на „червените” в тях поставиха под съмнение бъдещето на треньора Стойчо Младенов. Много е вероятно той да задържи поста си до края на първенството независимо от класирането. Почти на 100 процента след неговия край обаче Младенов ще бъде сменен, без значение как ще се развие борбата по върховете на ЦСКА. Както е известно, част от акционерите искат отстраняването на наставника и смяната му с друг.

Поне три имена се въртят в пространството за евентуален заместник на Стойчо. Най-близко до поста изглежда Любослав Пенев. Той има пълната подкрепа на публиката, което е достатъчно условие да стане треньор. Пенев обаче има свои условия, които не са по вкуса, а и по джоба на Александър Томов. Нова селекция, лагери, специален режим на храненеи възстановяване.

Втори в списъка е Димитър Пенев. Стратега е почетен президент на ЦСКА и винаги се е отзовавал на помощ в критични ситуации. Третото име е това на бившия национален селекционер Пламен Марков. Той дълго време е без отбор, наскоро се появи информация, че преговаря с алжирски отбор. Засега обаче Марков си е в България и нищо чудно отново да се върне на „Българска армия”.Засега в офисите на „Армията” избягват да говорят по темата „нов треньор”.

Клубът има да решава много спешни задачи, като получаването на лиценз за Европа и „А” група. В момента „червените” са доста далеч от него заради многото си дългове, непрекъснатите дела липсата на документи, разсрочващи старите задължения.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране