04.02.2015 | 9:12
Цонев: Петьо Петров ме е натопил
Прокуратурата е безконтролна, обясни бившият военен министър

Радвам се, че ВКС ясно и точно в мотивите си за делото е описал полицейщината. Това заяви пред Нова тв Николай Цонев, който вчера беше обявен окончателно за невинен.

Той заяви, че не е знаел за съществуването на дело, за което се твърди, че е дал подкуп на следователя Петьо Петров, за да бъде потулено. Цонев потвърди, че Петров сам е предложил услугите си. Според него делото е било политическа поръчка срещу него.

„Явно са набелязали хора, които няма кой да ги защити, няма икономически групировки зад тях”, заяви Цонев. Според Цонев, Петров най-вероятно е бил уличен в някакво престъпление и се е съгласил да сътрудничи на МВР и да го натопи, за да се отърве. „Има официален документ, че започват да го подслушват”, заяви бившият военен министър.

„Не само, че не е разследван, той е непрекъснато повишаван. Даже му дадоха делото за КТБ”, каза той по адрес на Петров, който вчера подаде оставка като шеф на следствието към Софийска градска прокуратура. Според него, Петров може сам да е поискал да напусне, а може и да е уволнен.

„Освен той и други хора са участвали – ДАНС, прокуратурата, МВР”, смята бившият военен министър. Той възнамерява да заведе дело, за да бъде компенсиран морално и финансово за петте години, в които е сочен като „абсолютен престъпник”.

По другото дело – за начина, по който беше арестуван от Роман Василев, правителството е предложило споразумение за 15 хил. евро.

Цонев каза още, че има основание да се съмнява в почтеността на прокуратурата в България. „В момента съм председател на политическа партия „Нова алтернатива” и се занимавам активно с подготовката на предстоящите местни избори”, обясни той бъдещите си намерения.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране