15.09.2019 | 7:46
ЦСКА би трудно Ботев (Пловдив)
Али Соу герой за "армейците"

ЦСКА спечели гостуването си в Коматево на Ботев (Пловдив) с 1:0. В герой за „червените“ в срещата от деветия кръг на efbet Лига се превърна Али Соу. Нападателят на столичани отбеляза в 75-ата минута, което се оказа достатъчно за трите точки. За Соу това бе трети гол в 8 двубоя до момента в първенството този сезон.

„Червените“ не успяха да спечелят в предишните два кръга – 1:1 с Дунав в Русе и 2:2 с Левски, но днес съумяха да изкопчат трите точки от Коматево. Наставникът Люпко Петрович изтърпяваше наказание и му се наложи да гледа мача от трибуните. Сърбинът даваше указания по мобилния си телефон, като успя да надхитри съфамилника си Желко Петрович.

След победата ЦСКА събра 16 точки и изпревари Арда, заемайки четвъртото място във временното класиране. Ботев (Пловдив) е девети с 9 точки.

Сред титулярите на „канарчетата“ се завърна Тодор Неделев, който лекуваше контузия. Желко Петрович реши да остави на пейката друг, възстановяващ се след травма – Антонио Вутов. Последният влезе на смяна, но не успя да помогне на домакините.

Треньорът на ЦСКА Люпко Петрович направи няколко промени, сред които най-интересна беше тази на вратата – Густаво Бусато замени Витаутас Черниаускас. В отбрана пък на пейката бе оставен Жеферсон. Отново го нямаше Николай Бодуров, който пак бе извън групата.

„Aрмейците“ застрашиха „жълто-черните“ още с първия съдийски сигнал. В началните секунди Малинов подаде на непокрития Соу на границата на наказателното поле, нападателят обаче се засуети и топката му бе избита. В 10-ата минута Неделев изведе Балтанов зад гърба на Албентоса. Капитанът на Ботев отправи удар от малък ъгъл, който Бусато отрази.

Бразилският страж на ЦСКА се намеси отлично и малко по-късно след изстрел на Александър Тонев. Последва и пропуск на Евандро, а малко преди почивката Бусато трябваше да се намесва още два пъти.

В началните минути на второто полувреме Соу получи подаване в наказателното поле на домакините и реши да стреля, но неточно, като можеше и да потърси подаване към непокрития Евандро.

В 71-ата минута Соу надигра Димитър Пиргов и подаде към Греъм Кери, който отправи силен удар, който Янко Георгиев изби в корнер.

Четири минути по-късно по-добрата игра на ЦСКА след почивката логично доведе до откриване на резултата. Али Соу получи подаване от Брадли Мазику вдясно в наказателното поле на Ботев, финтира Филип ван Арнем, който тъкмо се беше появил в игра като резерва, и с точен удар в долния ляв ъгъл реализира. Така Али Соу се превърна в герой за ЦСКА и донесе важни три точки за тима на Люпко Петрович.

Съставът на ЦСКА: 13. Густаво Бусато (в), 19. Иван Турицов, 25. Раул Албентоса, 11. Петър Занев (к), 18. Брадли Мазику, 15. Кристиян Малинов, 16. Жанио Бикел, 14. Вив Соломон-Отабор, 8. Греъм Кери, 10. Евандро, 22. Али Соу
Резерви: 30. Витаутас Черниаускас (в), 3. Жеферсон Телес, 6. Рубен Пинто, 26. Валентин Антов, 24. Нуно Томаш, 20. Тиаго Родригес, 9. Тони Уот

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране