23.05.2019 | 15:56
Цвета Караянчева води делегацията при папата на 24 май
Ауденцията при папа Франциск ще е на 24 май

Парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, ще бъде приета на аудиенция от Негово Светейшество папа Франциск на 24 май, съобщиха от пресцентъра на парламента.

В състава на делегацията са председателят на Групата за приятелство България – Италия и на комисията по европейските въпроси Кристиан Вигенин, както и депутатите от групата за приятелство Младен Шишков, Павел Шопов, Симеон Симеонов и Албена Найденова. В нея са включени представители на изпълнителната власт, на Светия Синод и на Католическата църква.

На 23 май 2019 г. Караянчева и водената от нея делегация ще разговарят с председателя на Сената на Италианската република Мария Казелати.

Самата ауденция при папа Франциск ще е на 24 май, като преди това Караянчева ще проведе разговор на четири очи със Светия отец. По-късно шефката на НС ще се срещне с Държавния секретар на Ватикана Негово Високопреосвещенство кардинал Пиетро Паролин.

Това ще е втората среща на Цвета Караянчева с папа Франциск в рамките на по-малко от 20 дни. Двамата разговаряха за кратко и по време на визитата на Светия отец у нас на 5 и 6 май.

На 24 май членовете на делегацията ще присъстват на молебен и поклонение пред мощите на Св. Кирил в базиликата „Сан Клементе“. Непосредствено след това ще бъдат поднесени цветя пред българската плоча в базиликата „Санта Мария Маджоре“, където славянските книги са получили официално признание от Ватикана. По време на визитата си в Рим българската делегация ще поднесе и цветя пред паметника на Иван Вазов.

По-късно вечерта депутатите ще присъстват на приема в българското посолство в Рим по повод 24 май. На него председателят на българския парламент Цвета Караянчева ще връчи почетни плакети на Народното събрание по повод 140 години от установяване на дипломатически отношения между България и Италия на личности, допринесли за развитието на двустранните отношения.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране