07.03.2016 | 21:52
Турция връща бежанци, Меркел връща фашизма
Телевизионни бразди с Валери Симеонов

Виктор Николаев, НТВ: Искаме да оставим малко време и за коментара на Валери Симеонов по отношение на кризата с бежанците. Засега изглежда, че нямат никакво желание да идват насам, но вие какво мислите, какво ще се случи? Днес има среща с Турция много важна, огромни милиарди ще отидат към Турция с идеята да спре потокът към Европа.

Валери Симеонов: Аз по тази тема, мисля че не е редно от сутрин до вечер да дърпаме дявола за опашката. Явно е нежеланието на бежанците да минават през България, което е чудесно, което е огромно постижение само на държавата България. И редно е да признаем хубавите неща, които стават, а именно, че нашата Гранична полиция си върши работата много добре, да са живи и здрави. Може би е редно да се върнем на нашето продължение да наградим с държавна награда Вълкан Хамбарлиев, човекът който защити българската територия с изстрели, лошо няма в това. Но също така не трябва да пренебрегваме и изключително сериозното съоръжение, оградата която беше изградена и в която имаме, смея да твърдя, наше участие.

ВН: По детайлен поглед имате ли, извън тук граничната бразда? Какво трябва да се случи, за да се спре потокът (бежанци)?

ВС: Имаме, да. За да се спре потокът, трябва при всички случаи да се локализира там, откъдето е тръгнал, или в район близо до това място. Така че по принцип решението на ЕС за насърчаването на Турция за задържането на бежанците е правилно, просто защото няма друго решение, аз друго решение не виждам.

ВН: Какво да се прави, ако с лодка 1000 души или 500 преминават през водата от Турция към гръцките острови?

ВС: Това, което се прави – просто не трябва да се допускат. Турция трябва да поеме своята отговорност за задържането.

ВН: Срещу сериозната сума от 7 милиарда евро?

ВС: Аз мисля, че не може да се говори за някаква сериозна сума. Но това, което Европа има, Европа има финансовата възможност да ограничи този поток. Но няма другата възможност. Другата възможност я има държавата, която е първоприемник. Това е Турция. Мисля че България стои изключително добре, България е най-защитената територия, слава Богу. България е най-малко засегната от бежанците. И това трябва да се оцени, трябва да се подчертае и да не задаваме непрекъснато въпроси, нашите телевизионни журналисти като отидат в Македония – защо не минете през България, ако тук не ви пуснат, ще дойдете ли…? Това са глупости… Нали си даваме сметка на какво се дължи всичко това? На нелепите изказвания на кака Ангела, това се дължи. Тази освен че подлага на огромно изпитание целия ЕС, като нищо ще върне фашизма в Германия, слушайте ми думата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране