20.11.2019 | 12:59
Убиха сина на бившия германски президент Вайцзекер по време на лекция
Полицията обяви, че при атаката с нож тежко е ранен техен колега, който се опитал да спре нападателя в болницата "Шлоспарк"

Синът на бившия президент на Германия Рихард фон Вайцзекер беше убит при нападение с нож по време на водена от него лекция, съобщиха немските медии. Франц фон Вайцзекер почина от раните си в болница, след като беше нападнат във вторник вечерта, докато провеждаше лекция в берлинската клиника „Шлоспарк”. Полицията обяви, че при атаката тежко е ранен и друг човек, който се опитал да спре нападателя. Предполагаемият извършител е бил задържан на територията на клиниката и се провежда разследване. Фриц фон Вайзекер бе от 2005 г. главен лекар на клиника „Шлоспарк” и беше на 59 години.

Според свидетели нападателят е бил в аудиторията. Изведнъж, около 50 минути след началото на лекцията, той се приближил към Фриц фон Вайцзекер с нож в едната ръка. Присъстващ на лекцията за проблемите на черния дроб полицейски служител, който не бил на работа, се опитал да спре нападението и е тежко ранен. Веднага след нападението, лекари и медицински сестри от клиниката се опитали да реанимират професора без успех. На този етап полицията не е оповестила информация за задържания, неговия мотив или произход. Свидетели посочват, че нападателят е мъж с гола глава на около 40 години. До този момент не е бил регистриран за престъпления, съобщиха само от полицията.

Франц фон Вайцзекер беше женен, баща на четири деца. Баща му – Рихард фон Вайцзекер, който почина на 94-годишна възраст през 2015 г., в продължение на два мандата бе президент на Германия между 1984 и 1994 г.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране