09.05.2015 | 14:33
В Куманово се води истинска война
Тежко въоръжени полицаи и военна техника са разположени на всеки ъгъл

„В Куманово се води истинска война”, заяви кметът на града Зоран Дамяновски. Акцията на полицията, която окупира целия град, продължава. В Куманово се чуват изстрели, а тежко въоръжени служители на реда и военна техника са разположени на всеки ъгъл.

Властите все още не дават почти никаква информация. Според официалните съобщения се води операция срещу въоръжена група в града. При нея са ранени 12 полицаи, 3-4 от които са откарани в Скопие с хеликоптер в тежко състояние.

По непотвърдена към момента информация обаче има убити цивилни граждани, с ред които осемгодишно момиче и нейните родители. Куманово се намира на около 30 км от столицата Скопие. Тук трябва да се отбележи, че кметът на града е един от малкото в държавата, представители на опозиционната партия Социалдемократически съюз.

Вчера в Куманово също се проведе протест срещу правителството на Никола Груевски и срещу полицейската бруталност. Масовото недоволство се разрасна, след като опозицията разпространи записани разговори между министъра на вътрешните работи и премиера, които се опитват да прикрият убийството на Мартин Нешковски от 2011 година.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране