09.05.2020 | 12:22
Валери Симеонов нарече доц. Мангъров „човек с психични отклонения“
Васил Божкав щял да се върне в България само с белезници...

Всички сме в едно ново положение, в извънредна ситуация, която не ни е позната. Но аз знам какво е да си в изолация. 11 месеца съм бил в открито море. Свиква се с тази изолация, не е толкова драматична. Да – омръзва ти, намразваш този, с когото си в една каюта, но така беше при социализма, в „Океански риболов“. Това заяви пред БНТ зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Той отбеляза, че в коалиционния съвет се обсъждат стратегически въпроси и се вземат стратегически решения. Задължение на изпълнителната власт е да ги „облече“ в законови рамки. Според Симеонов всяка партия внася своите предложения предвид новата ситуация с коронавируса.

„Това, около което сме се обединили, е въвеждането на купони, талони, с чуждицата ваучери. С този талон всеки граждани,н който 12 месеца назад е плащал своите социални и пенсионни осигуровки, може да отиде на море, на почивка. Това са политически идеи, които в момента се „обличат“ в съответните текстове“. Разчитаме на форсирането на вътрешния туризъм. Дай Боже да дойдат чужденци, но малко вероятно е“, отбеляза той.

Валери Симеонов отбеляза, че концесионерите на плажовете трябва да се съобразят с политическите решения, свързани с летния туристически сезон.

Политикът изтъкна, че хората от НОЩ са „прекарали България през тъмнината на тази страшна епидемия“.

Запитан „кого е дразнил ген. Мутафчийски“, той отговори: „Той дразнеше тази част от хората, които не приемат реалностите в живота. Да, нека ми лепнат сега цялото хейтърство, но не приемам труповете, които лично видях в американските болници, нахвърляни включително в тоалетните. Извинявайте, имам майка на 90 години, не искам тя да умре. И мисля, че по телевизорите трябва да се дава ограничено време на хора, които имат видими психически отклонения. Нека тези 20 и не знам колко процента да погледнат по-сериозно на живота. Между тях има поне един психар и той е един от олицетворителите на обратната теория, според която трябва да оставим да измре „всичко негодно“. Коментарът на лидера на НФСБ бе очевидно насочен към бруталното изказване на доц. Атанас Мангъров, който нарече „сухи съчки“ възрастните хора. „Смъртност у нас като Италия и Испания няма да има, защото у нас няма сухите съчки“, коментира преди дни Мангъров, с което предизвика вълна от негативни реакции и коментари в обществото и социалните мрежи.

На въпрос как ще коментира идеята на БСП за създаването на комисия, която да контролира средствата, отпускани за борба с коронавируса, той отговори: „Те просто търсят начин, по който да злепоставят управляващите. да, така прави всяка опозиция, но и там трябва да има мярка и морал. Те не предлагат нищо активно, предлагат харчене на пари: давайте по една-две заплати. Да, но България не е Швеция, не е Холандия. Целта на БСП е грозна, коварна“.

„Ще ми се, след като се направи проверка на разходите, да се установи, че хората са извършвали поръчки на защитни облекла и консумативи, че са давали и от себе си. Хора, които бяха хвърлени в чернилката и общественото заклеймяване, извършиха големи дарителства. Хората казват – за всичко са виновни депутатите, но искам да обърна нескромно внимание и да кажа, че най-големият обществен дарител в България е Народното събрание, което всеки месец внася във фонда на общественото здравеопазване по 1,4 млн. лв.“, заяви Симеонов.

Той коментира и „излезлия на светло“ Васил Божков, който с „обилното си интервю по Би Ти Ви вчера“ се е почувствал като „приказка за Шехерезада“ и е разказал небивалици от „1001 нощ“.

„Не мисля,че трябва да се вярва на неговите думи и доказа, че в името на своето спасяване е готов не само да скъса опашката си като гущер, а да ръси непрекъснати лъжи. Като оставим финансовите му злоупотреби, мисля, че не трябва да му се обръща толкова внимание“, заяви политикът.

„Вие помните ли кой почна войната с Васил Божков? 2018 г. Валери Симеонов. От там тръгна валякът срещу Божков. Така че фиксацията върху Влади Горанов много не я разбирам. Тук се цели друга дестабилицазия – тази на държавата. Той заяви вчера (така го тълкувам): „Ще се върна, когато се мени това управление“. Аз пък мисля, че той ще се върне и то с белезници“, заяви Валери Симеонов.

„Това не е конструктивен човек, който може да решава проблеми, той по-скоро акцентира върху тях и създава нови такива“, заяви в заключение политикът, коментирайки поведението на президента в извънредната ситуация, която цялото общество понася от средата на март.

Loading...

2 коментара

  1. Андрей каза:

    Заради тези „политици“нашите родители ,прародители и всички онези БЪЛГАРИ дали живота си и посветили целият си живот на това техните наследници да живеят в една свободна и горда държава,в този момент са си взеликостите от гробовете и са се преместили

  2. уу каза:

    кабеларката ПУМИЯР

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране