27.06.2019 | 21:07
Валери Симеонов: Всички големи фирми се отчитат на ГЕРБ
Лидерът на НФСБ нападна яростно партията на Бойко Борисов, която рекетирала бизнеса

Валери Симеонов нападна остро коалиционните си партньори от ГЕРБ. В интервю за собствената си телевизия СКАТ, бившия вицепремиер отсече, че управляващите получават средства от бизнеса и това било публична тайна.

„Всички големи фирми се отчитат на ГЕРБ. И ако не се отчитат, няма да получават големите поръчки“, хвърли бомбата Симеонов. „ГЕРБ се опитват да се харесат и ще разтурят демократичната система, а по-добра засега не е измислена. Вината за надвзетите субсидии не е на партиите, а на конкретни чиновници от финансовото министерство“, добави пред своята телевизия СКАТ лидерът на НФСБ.

Той посочи, че разпределението на големите поръчки е обществена тайна: става с „връщане“ на пари към ГЕРБ. „Как иначе точно едни 5-6 фирми вземат всичко за магистралите, пък никоя не може да изпълни нищо без подизпълнители, на които превъзлага?! Ами санирането? Ще дам пример с Блок 101 в бургаския Меден рудник. Там направиха саниране 3 пъти по-скъпо от нормалното. И там, при санирането в цялата страна се отчитат фирмите на Партията. Кой ще оцелее с 1 лев субсидия? Ще се унищожи опозицията. ГЕРБ, защото са властта, и ДПС с обръча от фирми – само те ще оцелеят. Че кой ще дари на опозицията? Ние, като бяхме опозиция, при същия премиер, ме скъсаха и лично, и като фирма от проверки на НАП. С години – това е натиск, репресия“, разказа болезнения си опит Симеонов.

„Имаме 70 партийни офиса, струват ни 70 000 лв. месечно при минимално заплащане на хората, при само няколко души щат в централата. А партиите, които имат организации във всички над 250 общини, те как ще работят при 11 пъти по-малко пари? И тук изобщо не влизат парите за кампаниите по избори – тази година на два пъти! Много е лесно да се стовари всичко на гърба на партиите, но как иначе ще работи системата“, запита лидерът на патриотите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране