12.02.2015 | 8:48
Венци Стефанов: ЦСКА не може да се спаси
Босът на „Славия”: „Червените” да викат магьосник

Президентът на „Славия” и член на Изпълкома на БФС Венци Стефанов изрази съмнения в бъдещето на ЦСКА заради начина на управление на Александър Томов. Според Стефанов клубът е в такова състояние, че само Дейвид Копърфийлд може да го спаси.

“Ръководителите на клубовете трябва да направят всичко, за да получат лиценз, но ЦСКА рано или късно ги чака една предизвестена смърт. Аз не виждам как дори магьосник като Томов ще се справи. Само Дейвид Копърфийлд може да ги спаси от фалит Но дано да не е тази година, дано да се намери човек, който да ги спаси”, коментира босът на „Славия” в Анталия.

Думите на Стефанов идват броени седмици преди подаването на документите за получаване на евролицензи – 31 март. Според Александър Томов положението не е толкова страшно и клубът ще изчисти малко над 1 милион належащи плащания. Според мнозина проблемът далеч не е само в тези пари. Заради това е много трудно да се прогнозира дали ЦСКА ще получи право да играе в евротурнирите.

В последния месец Томов поведе сериозна кампания срещу кредитори на клуба, като обвини мениджъри, че източват ЦСКА и искат да го пратят в „В” група. Той дори прати сигнал в прокуратурата срещу „организирана престъпна група”. Александър Томов ще замине на 13 март за Лозана, където се намира Арбитражният съд на ФИФА. Визитата на председателя на НС на ЦСКА ще е свързана с изслушване по делото на Нилсон и Тенгариня срещу клуба.

Двамата имат общи претенции в размер на 600 хиляди евро заради неправомерно уволнение. Нилсон изигра 5 мача в “А” група през сезон 2012/2013, като взе участие и в резила с „Мура”, а Тенгариня записа 6 срещи в родния елит. ЦСКА вече бе осъден по този казус, като входящите трансфери щяха да бъдат забранени. “Червените” обаче обжалваха и наказанието бе замразено. Именно по тази причина Томов, както и консултантът на клуба по международните дела Борис Колев ще пътуват до Лозана през следващия месец. Там ЦСКА ще представи своя защита по случая с Нилсон и Тенгариня и ще се надява забраната за привличане на играчи да не влиза в сила, каквато опасност има. “Армейците” все пак ще трябва да платят колосалните суми на двамата играчи.

Заради множеството дела и покриването на критериите за лиценз в ЦСКА практически са спрели да плащат заплати. Футболистите не са получавали пари от два месеца, твърди се, че паспортите на играчите са взети от домакините на хотела в Анталия за неплащане на сумата за лагера – 57 000 евроВ другия столичен гранд положението също е доста притеснително. Клубът трябва да плати около 1 700 000 лева до края на март, за да е сигурен в получаването на лиценз. Част от сумата – около 400 000 лева дълг към Славиша Йоканович, бе разсрочен.

Останалите обаче продължават да тегнат върху ръководството на „сините”.В същото време бившият футболист на ЦСКА Антон Карачанаков обвини мениджъра Лъчезар Танев, че го е подвел и търсил по-голяма изгода от негов трансфер. Онзи ден Лъчо Танев официално обяви, че вече не представлява Карачанаков. Според крилото Танев е осуетил договор с испанския „Гранада” и го е пратил да преговаря с украински клуб.

„От „Гранада” ме изпрати на фронта, явно търси доброволци… $$$$$$$”, написа Карачанаков във Фейсбук.Припомняме, че Карачанаков напусна ЦСКА с надеждата, че ще заиграе в Испания. Впоследствие тимът от Ла Лига се отказа от 23-годишния играч.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране