20.12.2019 | 11:03
Вижте килъра от Москва , оказа се фалирал бизнесмен (видео)
Мотивите на Евгений Манюров да атакува централата на ФСБ остават неясни

Руски медии разкриха самоличността на мъжа, който нападна централата на Федералната служба за сигурност на Русия с автоматично оръжие и остави след себе си три трупа вчера. Малко по-късно се появиха и кадри, от които стана видно как е ликвидиран въпросният нападател . Това е 39-годишният бизнесмен Евгений Манюров.

Терористът е родом от Московска област. В четвъртък вечерта той откри стрелба по служители на ФСБ пред централата на службата на Лубянския площад в Москва. Манюров беше убит в престрелка с други служители на службата, която преди носеше името КГБ. Видеозапис от елиминирането му беше разпространен от медиите, като се вижда как облеченият в черно нападател стреля срещу служители на ФСБ, криейки се между колоните на сграда, докато не пада на земята, очевидно улучен от куршум.

Според медиите, Евгений Манюров е бил бизнесмен, като през 2015 г. консултантската му фирма е фалирала. Мъжът се увличал по стрелба и имал призови класирания в състезания. Засега няма официално потвърждение от властите, че именно Манюров е автор на нападението. Не са известни и мотивите за извършеното.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране