18.02.2015 | 9:03
Владо Стоянов е избран за футболист на годината
Не съм и мечтал за такова отличие, заяви той

Вратарят на „Лудогорец” Владислав Стоянов бе избран официално за Футболист №1 на България за 2014 година. Ценната награда трябваше да му бъде връчена късно снощи на специална церемония в зала Концертна на Военния клуб в София. Второто място е за неговия съотборник от „Лудогорец” Светослав Дяков.

“Никога не съм си и мечтал за такава награда. Честно казано, смятам, че има и други момчета, които заслужават тази награда, дори я заслужават повече от мен. Но след като така са преценили хората, съм наистина благодарен”, коментира Стоянов.

“На „Лудогорец” предстои най-тежката битка за шампионската титла досега”, прогнозира националният страж. В момента тимът от Разград изостава на 3 точки зад лидера ЦСКА.“Ще е трудно да спечелим за четвърти пореден път титлата на България. Не само трябва да задържим нивото, но трябва да го вдигнем, за да сме още по-добри за следващия сезон в Европа, тъй като реално погледнато 2014-a имахме и голям късмет. Естествено, без късмет в големия спорт не може”, коментира още Владо Стоянов.

Вратарят е юноша на ЦСКА и е един от тримата, които бягат от школата на „Червено знаме”, която вече не съществува. Стоянов, Орлин Старокин и Георги Божинов бягат в „Нефтохимик”, откъдето ги изкушават с телефони и заплати, както и добри тренировъчни условия, каквито на „Червено знаме” липсват. Стоянов е част от „Черноморец” през 2009 година, когато Балъков е начело. След злоупотреба с пари около операцията му от херния в чужбина Стоянов е изгонен от клуба. Кариерата му продължава в „Шериф” (Тираспол). Неговите изяви с молдовския тим му печелят място в националния тим. През 2013-а „Лудогорец” го купува и досега Стоянов е неизменен титуляр.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране