21.02.2021 | 23:06
Вяра Анкова става шеф в Нова тв, чисти хората на Домусчиев
Първо си заминаха шефовете, а сега идва ред и на редови редактори и репортери

Вечната Амбър на българската журналистика Вяра Анкова става шеф на Нова, твърди саютът Афера. Дългогодишната шефка на БНТ вече има нов мениджърски договор с телевизията. Засега обаче за него не е съобщено официално, защото Анкова искала да остане в задкулисието.

Досегашният шеф Николай Андреев, който преживя няколко собственици, ще бъде отстранен срещу солиден бонус. Анкова и Андреев са хората, които работиха заедно при Дидие Щосел, братята Домсучиеви и сега при новите собственици от Юнайтед.

Из коридорите на телевизията се говори, че именно те са мозъкът на всички чистки до момента, като са използвали за плановете си подчинените им шефове на новини и предавания. Сега двамата чистят активно и хората, назначени по времето на Домусчиеви. Първо си заминаха шефовете, а сега идва ред и на редови редактори и репортери. До момента са отстранени над 10 души, а списъкът е за поне още 20.

В телевизионните среди е известно от години, че Анкова е вярна служителка на ББ. Благодарение на него тя беше два мандата начело на БНТ, а след това се уреди светкавично с договор в Нова. Независимо от смяната на собствеността Вечната Амбър, както я наричат по коридорите на медията, стои на сладки служби. А когато дойдат избори, бива активирана от ББ да поеме нещата задкулисно. Двамата вероятно са силно свързани и по линия на мъжа й – Томас Лафчис.

И така Нова ще става все по-слугинска към властта, коментират зад завесата на Нова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране