13.05.2021 | 11:47
Янаки Стоилов ще проверява казаното от Илчовски за издевателства в ареста
Правосъдният министър иска повече конкретика от бизнесмена

Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов е готов да провери твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски за издевателства срещу известен бизнесмен в ареста, но очаква повече конкретика по тях. Това се разбра от думите на Стоилов преди заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС), което днес той председателства за първи път.

Конкретиката, която Стоилов очаква, е за времето и мястото на издевателствата, както и за предполагаемите замесени, съобщи БНР. Арестите и затворите са под шапката на Министерството на правосъдието. Затова и то може да направи проверка какво се е случвало в килиите. Твърденията на Илчовски би трябвало да са обект и на проверката, която прокуратурата твърди, че е започнала по твърденията на бизнесмена.

Думите на Илчовски пред комисията по ревизията в 45-ия парламент насочиха вниманието към бизнесмена Миню Стайков. Самият Стайков отрече да е жертвата от видеозапис с издевателства в ареста, като видя и разминаване във времето, което според Илчовски е направен записа, и времето, в което самият той е бил задържан. „Нямам сестра“ – това отговори Стайков, който е обвинен в злоупотреба с евросредства, на въпрос за твърденията на едрия земевладелец Светослав Илчовски. Адвокатът му допълни, че клиентът ѝ е задържан през есента на 2018 г., а Илчовски твърди, че е гледал клипа през януари 2017 г.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране