29.01.2015 | 20:51
Яне съветва Борисов за борбата с корупцията
На президентския вот през 2011 г. партията му РЗС сложи билбордове с надпис “Ще уволня Борисов”

Лидерът на партията “Ред, законност и справедливост” Яне Янев е назначен от премиера Бойко Борисов за съветник в Министерския съвет, твърди  “24 часа”.

От правителството потвърдиха информацията.  Назначението на Янев е станало преди 3 дни – във вторник, а в момента се търси кабинет за него в сградата на Министерския съвет.

Янев ще съветва Борисов по проблемите на превенцията и противодействието на корупцията и конфликта на интереси във властта. Поне това били заявените от него планове, тъй като все още Борисов не е издал заповед какви ще са ресорите му.

Янев беше председател на парламентарната комисия за борба с корупцията в 41-ото народно събрание. Бил е и член на комисията за контрол на ДАНС.

РЗС на Яне Янев не участва на последните парламентарни избори, а декларира подкрепата си за ГЕРБ. На президентския вот през 2011 г. партията му сложи билбордове с надпис “Ще уволня Борисов”, с които агитираше за своя кандидат Атанас Семов. След като отпаднаха на първия тур обаче, от РЗС подкрепиха кандидата на ГЕРБ и настоящ президент Росен Плевнелиев

С назначението на Янев 11-те места в политическия кабинет на премиера Бойко Борисов вече са попълнени. Свободни места за съветници имат обаче и четиримата вицепремиери. Социалният министър и вице Ивайло Калфин не е назначил нито един, показват данните от административния регистър.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране