23.10.2020 | 23:21
Явор Бахаров влиза в затвора за 1 година
Актьорът бе осъден ефективно за шофирането в нетрезво състояние

Актьорът Явор Бахаров влиза ефективно в затвора за 1 година за шофиране след употреба на наркотици. Решението бе постановено от Районния съд в Разлог.

„След близо 7-часово съдебно заседание днес, Районен съд – Разлог призна за виновен Я. Б. за извършени от него престъпления по чл. 343 б, ал. 1 от НК и по чл. 343б, ал. 3 от НК. Подсъдимият е осъден да изтърпи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 1 (една) година при лек режим на изтърпяване – съобщи съдът. – Лицето е лишено от правото да управлява МПС за срок от 1 (една) година и 6 (шест) месеца. Наложена му е и глоба в размер на 500 лв. „Присъдата може да бъде обжалвана пред Окръжен съд – Благоевград в 15-дневен срок“.

Припомняме, че Бахаров бе задържан да кара пиян до козирката, надрусан с коктейл от алкохол и наркотици в кръвта на 8 февруари на едно от най-оживените места в Банско. Автомобилът е бил спрян, защото е правел странни маневри и се е движил с превишена скорост.

„Направило е впечатление, че автомобилът криволичи по пътното платно. Употребата на алкохол е констатирана с дрегер, като същият е отчел 1,3. Употребата на наркотични вещества е установена по надлежния ред, като тестът е реагирал на кокаин и канабис“, коментираха тогава от районната прокуратура.

Делото първоначално бе насрочено за 28 февруари, но няколко пъти бе отлагано по различни причини. По желане на Явор Бахаров, заседанията бяха закрити за журналисти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране