30.01.2020 | 22:40
Язовиро даде рамо на Златев: Цял град незаконно се захранва с вода от „Напоителни системи“
Държавата ще сложи водомери на всички язовири, които са за питейно-битово водоснабдяване

Цял град нерегламентирано се захранва от тръбопровод на „Напоителни системи“. Това разкри след изслушване в ресорната парламентарна комисия екоминистърът Емил Димитров, който след като зае поста на арестувания Нено Димов има нов прякор – Язовиро.

„Целият град пие вода без да се пречиства водата. Аз не мога да спра водата, защото всички ще останат без нея. Но ако утре има някакви заболявания, няма ли да кажат защо си мълчите“, пита Димитров.

„Държавата ще сложи водомери на всички язовири, които са за питейно-битово водоснабдяване, за да е ясно какво точно подаваме. Надолу по веригата нарушителите ще излязат сами. Още веднъж искам да се обърна към всички ръководители на ВиК сектора – имате си собствени мощности, ползвайте ги, не източвайте язовирите, ще се разбере и започваме да следим ежедневно“, закани се министърът.

Въпреки настойчивите опити на журналистите, министърът не пожела да каже кой е градът нарушител с мотива, че първо МВР трябва да отиде, специалистите да намерят незаконно прикачената тръба и да се разбере кой го е направил. „Моят разговор при главния прокурор, ако си мислите, че е бил лесен“, завърши министърът.

Всъщност Емил Димитров напълно защити тезата на Валентин Златев, който е в открита война с кмета на Ботевград Иван Гавалюгов.  Преди седмици в интервю за БТВ, Златев обяви, че жителите града пият вода от язовир „Бебреш“, който бил за напояване. Освен това бизнесменът каза, че водата е мръсна, тъй като не се пречиствала. Твърденията му бяха опровергани от кмета на Ботевград.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране