24.03.2021 | 13:23
Захариева: Събирам овации в НАТО за шпионската афера
Външната министърка получила подкрепа от Столтенберг, Румъния, Полша, Норвегия, Италия, Люксембург

Министърът на външните работи Екатерина Захариева се похвали във Фейскбук как е събирала овации за действията на прокуратурата и на МВнР по разбиването на група за шпионаж в полза на Русия и за свързаното с това изгонване на двама руски дипломати.

„Започна вторият ден от срещата на външните министри на страните-членки на НАТО в Брюксел. Това е първата присъствена среща на Алианса от повече от една година насам. Тя се провежда в Главната квартира на НАТО при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Преди началото на заседанието разговарях с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и с колегите Богдан Ауреску (Румъния), Збигнев Рау (Полша), Жан Аселборн (Люксембург), Луиджи ди Майо (Италия), Ине Сьорайде (Норвегия). Колегите поздравиха България за решителните действия по разбиването на мрежата за шпионаж в полза на Русия“, написа тя в социалната мрежа.

НАТО следи българското разследване срещу предполагаемата руска шпионска мрежа и подкрепя усилията на страната ни за противодействие на руския шпионаж. Това каза още в понеделник генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на пресконференция в Брюксел. „Алиансът винаги е много фокусиран върху защитата на поверителните документи и информация и напълно подкрепяме работата на нашия партньор България да се справи с недобронамерените действия на Русия на нейна територия“, каза още той.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране