22.02.2021 | 9:30
Започва ваксинацията и при личните лекари
Уверенията на властите са, че има достатъчно налични ваксини

Личните лекари се включват в имунизацията срещу коронавирус. Според здравните власти, над 4300 джипита започват да ваксинират поетапно своите пациенти. Уверенията са, че има достатъчно налични ваксини.

През последния месец те трябваше да съберат данни от своите пациенти за желаещите, които искат да бъдат имунизирани. Вече е подписан и Националният рамков договор, свързан с организацията между личните лекари и Националната здравноосигурителна каса. Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обясни, че вече е изчистен и въпросът за документацията, която личните лекари трябва да попълват, напомня БНР.

Документацията не се различава от тази, която попълват при ваксинациите по календар-същата документация в същата информационна система, а тя вече автоматично прехвърля данните към ковид системата и разплащането става в края на месеца за всеки, който е изпълнил съответния брой имунизации, уточни Кунчев.

Днес здравните власти ще обсъдят и възможността и в късните следобедни часове през седмицата да бъде въведен зелен коридор за имунизация в 318 -те ваксинационни центрове в регионалните здравни инспекции, лечебните заведения и ДКЦ-тата.

В страната през днешния ден се очаква да бъдат получени още над 25 700 дози от препарата на „Пфайзер/Байонтех“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране