02.04.2021 | 16:43
Здравният министър сравни ваксините с кренвиршите: Хората и в тях не знаят какво има, но ги ядат
Не сме имали намерението да бъдем самонадеяни или да се пъчим, каза скромна Костадин Ангелов

Не знаете какво има във ваксините, и в кренвиршите не знаете, но ги ядете. Така здравният министър Костадин Ангелов отговори на опасенията за множество странични ефекти след ваксинация. Той увери, че всички производители на ваксини са утвърдени в областта си и са направили така, че да минат изпитанията в първа, втора и трета фаза. Ангелов участва в  онлайн дискусия с Цвета Караянчева, пише eurocom.bg.

„Взехме няколко решения в България, които вече се прилагат в ЕС. Не сме имали намерението да бъдем самонадеяни или да се пъчим, напротив – най-ценното качество в такава ситуация е смирението. В нито един момент не сме жалили средства. Да, в част от решенията сме бъркали, допускахме грешки, защото този вирус опроверга всички учени в света. Чехия, например, изпраща пациенти в Германия, а България успя да се оправи сама. Подготвихме страната за втората, а сега и за третата вълна. Българите ни са най-важни, няма да спрем да мислим така. Швейцария и Гърция имаха проблеми с реанимационните си легла, а ние управляваме нещата и те се получават. Справихме се с пандемията“, категоричен бе министър Ангелов.

„Политиците жонглират с темата за COVID-19, всеки се заиграва – един със страховете на хората, друг с техните надежди… но всички те преследват политически цели. Изборите ще минат, политиците са преходни. Тези лъжи, които се употребяват, са жестоки – ще костват човешки животи и възпитанието на децата и никой няма да поеме отговорност, просто защото хората са такива“, смята министърът на здравеопазването.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране