28.12.2020 | 1:27
Зеленски „разкъса сърцето“ на Путин
Говорителят на Кремъл нарече санкциите на САЩ срещу газопровода "Северен поток-2" каубойска атака

Украинският президент Владимир Зеленски е допуснал „огромна грешка“ в отношенията си с Русия като е обявил Съветския съюз за един от виновниците за Втората световна война, обяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков в ефира на тв канала „Россия 1“, , цитиран от РИА Новости. 

През януари тази година Зеленски бе във Варшава, където обяви, че СССР е разпалил войната заедно с Нацистка Германия.

Според Песков, това изказване навръх 75-годишнината от победата над нацистите е „разкъсало сърцето“ на руския президент Владимир Путин, на всички ветерани и на потомците им, които живеят на територията на бившия Съветски съюз, много от тях – в Украйна.

Уреждането в Украйна става все по-трудно с течение на времето, констатира Дмитрий Песков. Става дума за вътрешноукраински конфликт, в който Русия, Франция и Германия не са участници, нито страни. И Русия, и Германия, и Франция правят всичко възможно, за да помогнат на Украйна да уреди този конфликт. Същевременно „пасивността на Киев в осъществяването на взетите решения се вижда с просто око и от Париж, и от Берлин. И в Париж, и в Берлин не крият, че са разочаровани във връзка с много моменти от тази ситуация“, посочи прессекретарят на Владимир Путин.

Москва не получава предложения за контакти от Украйна. „Сега никой не ни се и обажда толкова“ по телефона, добави Песков.

Руският президент Владимир Путин може да съобщи в най-близко бъдеще, че се е ваксинирал срещу коронавируса. Това заяви още говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран този път от ТАСС. „Имаме право да очакваме, че в обозрима перспектива президентът сам ще разкаже за взетото решение“, каза Песков в интервю за телевизия „Россия-1“. Президентският прессекретар припомни по-раншно изявление на Путин, че той задължително ще се имунизира.

Информационните атаки срещу Путин и от Запада, и в самата Русия продължават вече 20 години. Президентът със сигурност е формирал някакъв имунитет срещу тях и няма да реагира на всяка лъжа. Москва ще има готовност за всякакви недружелюбни действия от страна на други държави: „ще се ориентира строго по собствените си червени линии – те няма да изчезнат никога“, увери Песков.

Говорителят на Кремъл нарече санкциите на САЩ срещу газопровода „Северен поток-2“ „съвсем неприкрита, една такава каубойска атака“. Песков изтъкна, че работата по тръбопровода методично продължава, наближава „финализацията на проекта“.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране