21.03.2016 | 21:31
Живеем в най-добрия от възможните светове и всичко в него се развива от добро към още по-добро
Кажи ма, парцал...И вече всичко в регистъра от плод-зеленчука до огледалото Му харесва

Анна Цолова, НТВ: …Отнехте от ръцете на фирми, свързани с Пеевски, както вие казвате, много обществени поръчки, медиите му продължават да ви хвалят като Краля-слънце?

Бойко Борисов, България: Е, какво да направя? Кажете какво да направя?

Виктор Николаев, НТВ: Имате ли обяснение по въпроса.

ББ: Може би, защото това е правилно, може би защото, ако се обърнат, ще е много видно.

ВН: Може би ако паднете някой път от власт, отново ще ви наричат като плод или зеленчук.

ББ: Ами аз съм минал много пъти през тия работи, три пъти вече. И колкото повече ме наричат, толкова по-големи са ни изборните успехи. Така че въобще това не ме притеснява.

ВН: Имате ли вече кандидатура за президент?

ББ: Аз съм сигурен, че това, което правим, и самочувствието, и това, че действително мога да си се гледам в огледалото абсолютно и да си се харесвам, и мен, и партията…

ВН: Но себе си виждате, нали?

ББ: Естествено – и мен, и партията. Партията е в голям подем. И в Брюксел…

ВН: Какъв трябва да е кандидатът на партията за президент?

ББ: И в Брюксел, и сред хората се подкрепя това, което правим. Това ни амбицира да го доведем докрай, тъй като видях анонса, като идвах насам “Метлата докъде ще стигне”. Не само метлата ще играе, но и с парцал ще забършем след това. Бъдете сигурни.

ВН: Кой ще е парцалът?

ББ: Моля?

ВН: Това беше шега.

ББ: Който докопаме, той ще е парцалът!

ВН: Искам първо да ви питам…

ББ: Защото, нека да се върнем. Когато цитираме Румъния непрекъснато. Защо някак си прескочихте това, което поиска официално Маковей, Моника Маковей в официално писмо до мен…

ВН: За румънските роми ли?

ББ: Да. Да признаят малцинство.

АН: Какво общо има с корупцията в България?

ББ: Ами защото доскоро нея я веехте като знаме, че тя е свършила работата в Румъния. Така че нека…

ВН: Да вадим най-доброто от хората.

ББ: А! И аз това искам, да вадим най-доброто. И когато нашите министри са направили нещо добро, да не им стоим всеки ден над главата с гилотината – кога ще ги вкарате в затвора?! Защото тогава блокираме работата на всички. Страхът е по-силен от тока.

АЦ: Това с тезата ви за Маковей съвпада с тезата в т.нар. пеевски медии. Да не би да имате еднакви тези двамата с него, много често има съвпадания.

ББ: Обиждате ме, почвате да говорите като Радан Кънев. Като направя нещо, той излиза и казва, аз му казах, той го направи. Сега аз не мога да вписвам, имам редкия шанс, рядката привилегия да не чета вестници и да не гледам телевизия освен това, което искам. Демокрацията даде дистанционното, можеш да сменяш канала или да не си купуваш това, което не искаш да четеш. Така че цялото ми уважение към всеки. Аз мога да ви кажа, без да чета, без да гледам всяка една медия какво ще напише утре, заглавията мога да ви кажа. Защото знам кои са на газовите дружества, знам кои са на обществените поръчки, 20 години са стояли там, знам кои са във всяко едно отношение, в хазарта.

ВН: И ние знаем, и ние подозираме с голяма степен на (достоверност)…

ББ: Кои са в хазарта, повтарям! Така че знам всеки какво може да направи. И защо да ги чета? Та след това да ми зададе Ани този толкова провокативен въпрос, абе и там го пишело. И в “Гардиън” пишеше, че в България за 2 млрд. са спрени обществени поръчки, и то положително.

ВН: Знаете ли, ще ви питаме, ще ви дразним, ще ви провокираме до момента, до който видим, че България не е най-корумпираната държава. Не ни е приятно. Така че позволете да бъдете провокиран…

ББ: Тя не е, тя със сигурност не е.

ВН: …да бъдете дразнен, да бъдете питан за неща, които не ви харесват.

ББ: Всичко ми харесва вече!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране