07.01.2021 | 19:28
Зукърбърг забрани достъпа на Тръмп до Фейсбук и Instagram за неопределено време
Причината - искал да подкопае мирния и законен преход на властта към избрания от него наследник Джо Байдън
Марк Зукърбърг заяви, че Facebook и Instagram ще блокират президента Тръмп да използва техните услуги за неопределено време.

Вижте целия му пост:

Шокиращите събития от последните 24 часа ясно показват, че президентът Доналд Тръмп възнамерява да използва оставащото си време на поста, за да подкопае мирния и законен преход на властта към избрания от него наследник Джо Байдън.

Решението му да използва платформата, за да оправдае, вместо да осъди действията на своите поддръжници в сградата на Капитолия, основателно обезпокои хората в САЩ и по света. Премахнахме тези изявления вчера, защото преценихме, че ефектът им – и вероятно тяхното намерение – ще бъде да провокират по-нататъшно насилие, посочва Зукърбърг.

След удостоверяването на резултатите от изборите от Конгреса, приоритетът за цялата страна сега трябва да бъде да се гарантира, че останалите 13 дни и дните след встъпването в длъжност преминават спокойно и в съответствие с установените демократични норми, счита още основателят на Фейсбук.

През последните няколко години разрешихме на президента Тръмп да използва нашата платформа, съобразена с нашите собствени правила, понякога премахвайки съдържание или поставяйки етикети на публикациите, когато те нарушават нашите политики. Направихме това, защото вярваме, че обществеността има право на възможно най-широк достъп до политическа реч, дори до противоречива реч. Но сегашният контекст е коренно различен, включващ използването на нашата платформа за подбуждане към насилствено въстание срещу демократично избрано правителство.

Смятаме, че рисковете да позволим на президента да продължи да използва нашата услуга през този период са просто твърде големи. Следователно, ние удължаваме блока, който сме поставили в неговите акаунти във Facebook и Instagram за неопределено време и поне за следващите две седмици, докато мирният преход на властта завърши.

Loading...
  • Цензура каза:

    Това си чиста цензура, по кмунистически

  • оставете коментар

    МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
    Коментарите подлежат на модериране.
    Правилата за коментиране