18.10.2019 | 23:26
15 тежки въпроса, по които Мая Манолова мълчи
Вярно ли е, че крупен олигарх финансира предизборната й кампания?

Има няколко теми, по които иначе свръхкомуникативната Мая Манолова, „спасителката на София от Кюстендил“, старателно мълчи.

1. Как ще обясни, че в народния фолклор е по-известна като „Сестра Галева“? Каква е истината за отношенията й с криминалните босове от Дупница, вярно ли е, че по време на мандата на Сергей Станишев е била персоналният депутат на избягалите зад граница местни феодали?

2. Вярно ли е, че заедно с настоящия кмет на Кюстендил Петър Паунов е осъществявала юридическата защита на крупен олигарх? Вярно ли е, че в момента именно той финансира луксозната й предизборна кампания?

3. Съжалява ли, че през 2006 г. внесе в Народното събрание поправката „Ванко 1“, реабилитираща сводничеството и склоняването към проституция? Как ще коментира, че именно заради нейната поправка рапърът Ванко 1 излезе на свобода още на третата година от 12-годишната си присъда?

4. Какво е принципното й отношение към сводничеството и проституцията – в сексуален и морален план?

5. Защо, по нейни лични признания, през 2013 г. предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС? Има ли контакти и на какво ниво с лидери на ДПС? Кога е била последната й среща с Ахмед Доган и по какъв повод?

6. Още ли смята, че протестиращите срещу кабинета Орешарски са били „платени“ – както твърди в свое интервю от 2013 г.?

7. Съжалява ли, че през ранното лято на 2013 г. инсинуира аферата „Костинброд“, подавайки очевидно фалшив сигнал в прокуратурата? Съзнава ли, че с това свое действие предреши и фактически подмени резултата от парламентарния вот през същата година, поднасяйки властта на коалицията БСП – ДПС?

8. Наистина ли няма за какво да бъде благодарна на Бойко Борисов, който й помогна да се излекува в чужбина, а след това съдейства за назначението й като омбудсман, въпреки че бяха от различни политически сили?

9. Ако, както тя твърди, в България властва диктатура, а държавните институции са пълни с послушни хора, защо нейната дъщеря и зет й заемат постовете на главни експерти в социалното и земеделското министерства?

10. Как дъщеря й Ралица си купи луксозен офис насред София на 21 години, а после бързо стана милионерка в имоти – както доказаха серия разследвания на агенция ПИК и справки в имотния регистър? Нека сподели рецептата с обикновените българи. Ралица все пак е държавен служител с регламентирана заплата, която не предполага подобен битов разкош…

11. Защо излъга, че всяка стотинка от кампанията й ще бъде отчетена в специален сайт? Към този момент и към тази дата нито има отчет, нито сайт…

12. Защо излъга, че не ползва билбордове и плакати в кампанията си, при положение че кръстовищата на града са опасани с нейния лик?

13. Какво е отношението й към лъжата и смята ли с лъжи да управлява българската столица?

14. Ще напусне ли градоначалническото място в София в името на по-сладка служебна перспектива, както направи с омбудсманството? Смята ли, че кметуването е кауза, или просто го използва за трамплин в кариерата?

15. Какво мисли за опортюнизма в политиката? Каква точно е идейната й закваска, какво социално-политическо верую изповядва, ако изобщо има такова?

Време е г-жа Манолова да даде някакви смислени отговори, макар отговорите при нея често да се изчерпват с междуметията „ааа“, „ъъъ“ или „ооо“…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране