12.03.2020 | 23:50
2 152 427 лв. за яхтеното пристанище на Доган пръсна държавата
Личният му морски сарай също разполага с малък пристан за яхти

Спретнато яхтено пристанище ще посреща луксозните лодки на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и неговите височайши гости. Съоръжението е изградено в Крайморие и струва на българските и европейски данъкоплатци 2 152 427 лв и 29 стотинки.  Началото на строителството започва на 6 юни 2018 година, а проектът е завършен на 6 декември миналата година.

„Галерия” вече е писала че Сокола има особен афинитет към хубавите яхти и студеното шампанско в приятелска компания. Преди време негова 40 метра луксозна лодка с неслучайното име Агата беше атракция в яхтеното пристанище на един от най-големите и известни курорти в Гърция.

Доган има прекрасна резиденция край парк Росенец, която отстои на не повече от километър по вода от яхтеното пристанище в Крайморие. Личният му морски сарай също разполага с малък пристан за яхти, но за лодките на евентуални гости на Сокола няма достатъчно място и те със сигурност ще акостират в Крайморие. Според информатори на Галерия се предвижда разширение на яхтеното пристанище, което ще позволи в него да спират доста по-големи лодки.

Най-южният квартал Крайморие, към който се е ориентирал Доган, се превръща в перлата на един от най-бързо развиващи се градове у нас  Бургас. Цените на имотите постоянно растат, успоредно с това нараства и инвеститорския интерес. До Крайморие, което е на 10 километра от центъра на Бургас, има редовен градски транспорт и отличен двулентов бърз път, който продължава до Созопол. В района освен Доган, голяма инвестиция в масиви от земи направи бившия собственик на Левски Тодор Батков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране