21.02.2021 | 18:59
3 павилиона са вписани в кадастъра на „Триадица“ неясно как
Обектите са държавни, дадени са под наем на варненска фирма

През 2016 година 3 преместваеми обекта, публична частна собственост, са били вписани в кадастралната карта на район „Триадица“ на мястото, на което токов удар уби 16-годишно момче. Действието е необяснимо от гледна точка на изискванията за вписване в кадастъра, съобщи БНР.

Кадастралната карта на района влиза в сила през декември 2016 година. По правило преместваеми обекти не се нанасят в картата, а в случая един от обектите е нанесен като сграда от 7 квадратни метра. Това се прави в случаи, когато има мотив – издаване на нотариален акт.

Приемателната комисия на кадастралната карта има задължение да провери 10 процента от изготвения продукт на фирмата изпълнител на случаен принцип. Очевидно комисията не е забелязала вписването на преместваемите обекти и е подписала документа. Това коментира източник на „Хоризонт“.

След изработването на кадастралната карта от оторизираната фирма, заинтересованите лица могат да поискат поправка в срок от един месец, след което кадастралната карта влиза в сила.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране