27.05.2018 | 19:08
4 месеца не стигнаха да се разплете случаят „Московски“

Близо 4 месеца след като 4-годишният син на транспортния министър Ивайло Московски загина при инцидент с моторна шейна в курорта Боровец, от прокуратурата все още разследват случая.

На обществото дори не беше съобщено как е станала катастрофата с мощната машина, управлявана от министъра. По неофициална информация тя се е ударила в дърво. Прокуратурата мълча няколко дни по случая, а след това обяви, че делото за причиняване на смърт по непредпазливост е прехвърлено за разследване в Националната следствена служба.

„По делото следва да бъдат разпитани голям брой свидетели и да бъдат назначени множество съдебни експертизи и други действия по разследването, част от които изискват и специфични знания за разрешителния режим и правилата за ползване на моторни шейни“, заявиха тогава обвинителите.

Към момента няма нови факти около разследването, които могат да бъдат съобщени, казаха пред  „Сега“ разследващите през март. Потърсени отново преди дни, от Софийската окръжна прокуратура и от националното следствие бяха все така лаконични. Те не отговориха нито дали вече има повдигнати обвинения, нито дали са открили експерти по шейни, нито дори докога е удължено разследването. От прокуратурата препратиха питанията към следствието, а оттам казаха, че няма да говорят без разрешението на наблюдаващия прокурор. Кой е той, не е ясно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране