23.05.2020 | 12:46
500 000 лв. са щетите след огъня в морските сараи на Ахмед Доган
Пожарът тръгнал от кухнята, докато слугите на Доган приготвяли обяда на своя работодател

Щетите в морските сараи на Ахмед Доган за над 500 000 лева, констатира проверката на застрахователят на палата. Огънят в имението в парк „Росенец” в залива Отманли край Бургас избухна в понеделник по обяд. Местен жител, който преди време работил в двореца на почетния лидер на ДПС разкри, че пожарът тръгнал от кухнята, докато слугите на Доган приготвяли обяда на своя работодател.

Пламъците тръгнали в най-северната постройка на комплекса. Съмненията са, че причината е късо съединение на една от печките, както и запушен комин.

По време на екшъна Ахмед Доган се излежавал в покоите си в централната част на двореца. Почетният лидер на ДПС, за когото се смята че и в момента дирижира партията, не е пострадал. Политикът се преместил край морето преди няколко седмици, в средата на изолацията, наложена повсеместно заради епидемията от коронавирус.

В двореца в залива Отманли Доган приема гости от бизнеса и политиката, предаде „Галерия”.

Когато огънят се разгорял, целият персонал, който се грижи за комфорта на богатия политик – 7-8 човека, напуснали навреме сградата заедно със своя работодател.

След потушаването на огъня имотът е посетен от представители на застрахователната компания, която застраховала палата. По техни изчисления щетите са за над 500 хиляди лева.

Парите ще бъдат преведени по сметките на фирма „Хермес Солар”, която е официалният собственик на двореца.

Очаква се ремонтът на сараите, който вече тече, да завърши още следващата седмица и грандиозният почивен дом отново да приюти своя господар.

Интересното е, че дворецът на Доган е пълен с ценни вещи, предмети и произведения на изкуството, които, за щастие, също са се разминали с пламъците.

Огънят развихри сериозни конспирации в социалните мрежи – от опит за атентат на чужди служби до отмъщение. МВР обаче побърза да опровергае версиите – според разследващите пожарът е причинен неволно от работниците в кухнята.

Въпреки това все пак тече разследване и в посока за умишлен палеж с цел атентат, докладваха от полицейската дирекция в Бургас.

Опожарената сграда е разположена на нос Чукалята до Бургас, на територията на бивша военна база. След като беше построен и пуснат в употреба, достъпът на хора откъм сушата беше блокиран с бариери и охранители.

Това породи брожения сред местните, които били свикнали да ходят там на плаж, понеже теренът е общинска и държавна собственост, а не частна на Доган.

Само преди 2 седмици обаче ситуацията се е променила – със сложна схема общината в Бургас е прехвърлила правата за собственост върху пътя на фирмата „Хермес Солар”, с което бариерите, възпиращи туристите, вече са законни.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране