04.02.2019 | 0:01
Абсурд! Арестуваната Евгения Банева се кандидатира за евродепутат
Новината предизвика десетки коментари, а повечето потребители в социалните мрежи се чудят дали това не е шега
Инициативен граждански комитет издига кандидатурата на Евгения Златева Банева за участие в изборите за Европейски парламент. Това съобщи във Фейсбук профила си съпругът й Николай Банев.„Каним всички приятели, съмишленици, близки и роднини да подкрепят нейната кандидатура за евродепутат, кандидатура на образована и интелигентна жена-юрист, владееща перфектно английски и френски език, майка на три деца, бизнес дама, притежаваща всички качества на европейски ангажирана личност“, написа Банев.

Новината предизвика десетки коментари, като повечето потребители в социалните мрежи се чудят дали това не е шега. „Е, не е истина! Вие се подигравате!“, „Хитро сте го измислили ! Имунитет. А ние, като данъкоплатци, дали искаме да я финансираме“, „Естествено, че Евгения Банева е изключително подходяща за депутат в Европейския парламент, но казионната прокуратура ще се погрижи да я държат заключена в килия“, „След Иво Карамански и братя Галеви ще си имаме още един кандидат депутат от ареста“, гласят малка част от коментарите.

Припомняме, че Специализираният апелативен съд остави Николай и Евгения Баневи в ареста на 13 декември 2018 г. Семейството бизнесмени бяха предадени от френските власти на разследващия екип от Специализираната прокуратура на 6 декември 2018 г. Според прокуратурата от 2005 г. до задържането им в Ница Баневи източили четири предприятия, укрили десетки милиони данъци и изпрали повече от 1 млрд. лв.

Майката на бизнесмена Мария Банева също се сдоби в обвинение. 77-годишната жена отговаря за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления, присвояване и пране на пари.

Това няма да е първият опит на Евгения Банева да влезе в Европарламента. През 2014 г. тя отново се яви на изборите като независим кандидат, но събрала едва 0,279% от гласовете на избирателите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране