10.10.2019 | 19:43
Айде, всички на ситното корупционно хоро до Цветанов!
Бившият №2 в ГЕРБ остана горд собственик на апартамент с асансьор, закупен при повече от съмнителни обстоятелства

Ако някой все още се съмнява, че отстраняването на бившият №2 в ГЕРБ – Цветан Цветанов има основание, ще се разочарова. Днес из медиите тържествено се носи една снимка, на която се вижда как строителят на ГЕРБ Цветанов друса хоро рамо до рамо със собственика на Артекст арх. Пламен Мирянов. Както е известно звездата на Цветанов започна да пада ниско на хоризонта покрай скандала със закупения апартамент в луксозната сграда на тази компанията за смешни пари. И на всичко отгоре самостоятелния на етажа апартамент на Цветанов разполагаше и със собствен асансьор.

Много приказки се изприказваха от април насам, когато Цветанов подаде оставка от всички партийни постове, но паметни са неговите думи как искал по-рано да стори това, но трябвало да издвижи докрай изборите за европарламента. И че се решил на тази крачка след разговор с премиера Бойко Борисов. От думите на Цветанов тогава стана ясно, че Борисов му е благодарил за работата му в ГЕРБ. Стана известно също, че и хората от ГЕРБ са благодарили на Цветанов, както и той на тях.

От тези благодарности се изля толкова благост, че направо ни хвана скомина. И въпросът за вината на Цв.ЦВ. така и не успя да бъде ясно зададен. Да не говорим, че скомината сви здраво устите на съпартийците му . И след благодарностите случаят бе вписан в графата „Приключен“ на папка „Успешна борба с корупцията по високите етажи на властта“.

Така се получи – за нас скомината, а за Цв.Цв. и себеподобните му остана благото. Бившият №2 в ГЕРБ остана горд собственик на апартамент с асансьор, закупен при повече от съмнителни обстоятелства – имот на престижната улица „Латинка“, на невероятната цена от 630 евро на метър, при реална стойност от 3000 евро и кусур.

Хората цъкаха, правиха какви ли не сметки и в края на краищата пресметнаха, че компанията Артекс си е на чиста загуба от поне 100 бона. Но и продавачът, и купувачът отрекоха да има каквито и да било обвързаности помежду си.

Ето че дойде и Видовден – излезе снимката с хорото на Цветанов и Мирянов, доказваща черно на бяло обвързаността им.

Но отново се сблъскваме с български абсурд. Мъдрият ни народ, от който произлизат и уж мъдрите ни управници, нали беше рекъл, че на лъжата краката са къси?!

Къси, ама друг път! От снимката става ясно, че няма фотошоп, с който да е правен опит да се заличи правдивостта на тази мъдрост. И героите от кадрото дзупат хорото яко, с мерак, с познание и с очевидна привързаност към българския фолклор. Вероятно и помежду им, – в рамките на нормалната обвързаност, разбира се.

Не на лъжата краката са къси – на правосъдието и на уж успешните антикорупционни органи ръцете са късички. И по тази причина на корупционното хорце, на което вчера се беше хванал Цв.Цв. (и едва ли се е пуснал!), всеки български политик гледа да се хване. И друсат яко, братче, все едно са на живо в телевизия „Българе“!

А ние, обикновените данъкоплатци, се чудим защо непрестанно имаме скомина…

Румен Савов

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране