28.01.2020 | 18:49
Ако тръгне импийчмънт срещу Радев, рейтингът му от 60% ще скочи на 80%
Калоян Методиев: Свидетели сме на разпад на държавността

Свидетели сме на разпад на държавността. С тези думи Калоян Методиев, началник на кабинета на президента, коментира факта, че в публичното пространство се пускат записи на действащ държавен глава. Политологът коментира в ефира на БиТиВи публикуваните от прокуратурата СРС-та и подозренията, че Румен Радев е участвал в „престъпен сговор“ с цел да се осуети проверка на КПКОНПИ за назначението на Десислава Радева като пиар във ВСС.

Ако тръгне импийчмънт срещу Радев, рейтингът му от 60% ще скочи на 80%, смята още Калоян Методиев. Ако президентът каже, че България е добре и се развива, той ще загуби най-вярното си оръжие – да говори истината, коментира той днешния отчет на държавния глава по повод три години в Президенството.

Държавата не може да осигури населението си на битово ниво – няма вода, за какви успехи може да говорим. Затова днес при отчета си президентът каза: „Розовите очила – долу!“, няма как да се справим с проблемите, ако не ги знаем, категоричен бе Методиев.

Срещу президента няма обвинения за убийство, за корупция, нищо форс мажорно, което да оправдава това активиране на прокуратурата срещу него. Нещата се развиват мълниеносно, каза политологът в коментар за действията на Иван Гешев и прокуратурата.

 Според него се създават условията на една перфектна буря или мътна вода. Кой какво ще прави в нея, е друг въпрос, добави Калоян Методиев. По думите му налице е институционална война.

Одеждите на президентската институция са били тесни на всички президенти, защото те са избрани пряко. Радев се опитва да уплътни в рамките на своите правомощия доверието на над два милиона българи, гласували за него, посочи Калоян Методиев. Според него най-голямата сила на президента е говоренето.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране