19.03.2019 | 22:21
Апартаментът на Цветанов е повече от корупционен скандал
Случаят е доказателство за „безполезния бюрократичен характер на КОНПИ, която системно си затваря очите пред класически корупционни схеми

„Историята с апартамента и личния асансьор на Цветан (както и с харизаното жилище на Горанов) е много повече от ежедневен корупционен скандал”, заяви на страницата си във Фейсбук, ексдепутатът и бивш лидер на ДСБ Радан Кънев.

По думите му този казус е „обяснение за безобразното презастрояване на София чрез корупционни връзки между управляващи и инвеститори”.  Според Кънев с този пример се подчертава „модела на системно взаимно обогатяване на властта и бизнеса”. Заради подобни „подаръци” има и липсата на адекватна конкуренция и пазар в строителството. Той отбеляза и, че случаят е доказателство за „безполезния бюрократичен характер на КОНПИ, която системно си затваря очите пред класически корупционни схеми”.

„Тези, които подаряват жилища на властта, и тези, които съдействаха на властта в накисването на Десислава Иванчева, са – буквално – едни и същи хора”, заключи ексдепутатът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране