02.03.2016 | 0:01
Български журналист оцеля след обстрел в Сирия
Роденият в Гоце Делчев българин е бил уцелен в ръката, но за щастие пораженията не са сериозни

Българският журналист Борис Анзов бе ранен при обстрел в Сирия вчера. Той е бил част от група репортери, които са се натъкнали на минохвъргачен огън край пограничния град Кансаба. Анзов обясни пред “Сега”, че журналистите са били нападнати, докато вземали интервю от местни жители.

Роденият в Гоце Делчев българин е бил уцелен в ръката, но за щастие пораженията не са сериозни. “Добре, че беше един руски войник, който ме повали на земята по време на стрелбата. Благодарение на него оцелях. В момента всичко е под контрол”, разказа той. И добави, че руски войници са транспортирали всички журналисти към тяхната база в сирийската провинция Латакия. Други български репортери с него не е имало. Пострадали са още трима журналисти от Канада и Китай, които също са получили само леки наранявания.

Според руската агенция ТАСС осем снаряда са били изстреляни по групата. Те са паднали на разстояние от 150 до 400 метра от журналистите. Представителят на Министерството на отбраната на Руската федерация Игор Конашенков обясни, че изстрелите са били от турската страна на границата. По данни на сирийската армия обстрелът е извършен от ислямистката групировка “Джабхат ан-Нусра”, която е изключена от споразумението за примирие.

От българското външно министерство коментираха пред “Сега”, че не разполагат с информация по случая, тъй като Борис Анзов не се е свързвал с посолството ни в Дамаск, откакто е в Сирия.

В момента Борис Анзов работи за собствения си сайт “Мост Медия”. Преди това той отразяваше събитията в Украйна като кореспондент на “Топ Преса”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране