05.08.2020 | 23:39
Биячите не са от ГЕРБ, нали?
Мутрите на ГЕРБ набили по погрешка пиарката на земеделското министерство Ася Попова

Мъж с бадж на ГЕРБ, гледащ как няколко младежи бият гражданин на днешната Национална конференция на партията, получава инструкции от говорителя на правителството Севделина Арнаудова.

Това показват кадри на бТВ и снимка, разпространена в социалните мрежи. На кадрите се виждат мъже с тъмни дрехи и маски са застанали над повален на земята младеж. Един от биячите е затиснал с крак поваления, а другият е със свит юмрук. Третият, заснет да говори с Арнаудова, стои до тях и гледа.

„Наблюдателят“ с бялата риза е Георги Темелков. Темелков работи в АПИ в дирекцията на ТОЛ системата. Баща му е Атанас Темелков, изпълнителен директор на Държавна агенция „Електронно управление“. Георги Темелков беше съветник на Цецка Цачева, когато тя беше председател на парламента, припомня „Офнюз

От ГЕРБ се разграничиха от случая, като заявиха: „За съжаление, платени провокатори пробиха охраната на форума и влязоха в пререкания както с членовете на ГЕРБ, така и с протестиращите граждани. Партията не е наемала допълнителна охрана за форума. Охраната бе осигурена от „София Тех Парк“.

Националната конференция беше белязана от сблъсъци, след като журналистът от „Свободна Европа“ Полина Паунова, както и още няколко души бяха нападнати от мъже с маски.

От „София Тех Парк“ изпратиха позиция до медиите, в която се посочва, че мъжът, нападнал Паунова, не е представител на наетата от тях охрана. „София Тeх Парк осигури събитието с необходимия брой охранители, чиито ангажименти бяха да се грижат за сигурността на мероприятието, за периметъра на събитието, както и за логистика по придвижването на участниците“, пишат още те.

Темелков: Опитахме се да изведем тримата провокатори

Тази вечер и Георги Темелков публикува във Facebook профила си позиция по случая. Тя гласи:

„Длъжен съм да отговоря на спекулациите, свързани с мен – в момента определени групи хора разпространяват видеа и снимки, на които присъствам, с цел нагнетяване на напрежението между привърженици на ГЕРБ и протестиращите.

Аз и хора от пресцентъра на ГЕРБ се опитахме да изведем тримата провокатори, които нахлуха сред симпатизантите на ГЕРБ, с явната цел да предизвикат ответна реакция.

Съпроводихме ги до загражденията като наоколо имаше множество представители на медии, които снимаха. Изведохме ги ние, защото наоколо нямаше полиция, и го направихме, за да ги предпазим от сблъсъци с някой от присъстващите над 7000 симпатизанти на ГЕРБ.

На видеото, което се виждам аз, надвесен над биещите се две групи провокатори, е заснет моя опит да се намеся и да ги разтърва. Това се вижда не от стоп кадрите, които се разпространяват, а от целия клип.

Аз бях и човекът, който се притече на Ася Попова (пиар на МЗХГ), когато по-агресивната група от провокатори се насочи към нея и я нападна с не по-малко ярост. Това също се вижда във видеото.

Не е тайна, че съм симпатизант на ГЕРБ от над 10 години. Моля да не правите спекулации, свързани с моето работно място в момента – в деня на провеждането на Конференцията на ГЕРБ аз съм в отпуск.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране