17.05.2019 | 1:22
Близки на прокурор Гешев и Ваклин се оказват бизнес партньори
Не чета по хигиенни съображения и заради КТБ, каза обвинителят

Детелина Ханчева, с която живее зам.-главният прокурор Иван Гешев, е съдружник с бизнес-партньора на строителния предприемач Александър Ваклин – Марио Кърковски. Ваклин е основният свидетел по делото срещу бившата кметица на Младост Десислава Иванчева, наскоро осъдена на 20 години затвор за поискан от него подкуп.

Ханчева е съдружник с Кърковски във фирмата „Отеа“ ООД, сочи справка в Търговския регистър. Това дружество е собственост на Ханчева и фирмата „М Консулт 95“ ЕООД. Неин управител е Кърковски, който се появява и в няколко други дружества. В едно от тях- „МС Консулт 2004“ – той е съдружник с Ваклин. Миналия април тази фирма е прехвърлена на трети човек.

Жената до Гешев е купувала имоти от друга фирма на Кърковски – „МС Консулт 2010“, пише Фрогнюз. Става дума за апартамент и паркомясто в столичния район Зона Б-17.

Заместник-главният прокурор Иван Гешев отказа да коментира по същество изнесеното във „Фрогнюз“. „Не чета „Фрог“ по хигиенни съображения. Държа да ме цитирате. Не го чета и предвид това, че по делото „КТБ“, по което съм прокурор, има ясни твърдения и доказателства за свързаност на журналисти и тази медия с подсъдими лица, намиращи се в Белград, респективно подсъдимия Василев. Така че очаквам всякакви неща, които могат да излязат от този сайт и не се учудвам„, каза той пред Mediapool.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране