01.12.2020 | 10:18
Борисов иска избори през юни, не през март
Правителството вместо да помага, пречи, казва Костадин Паскалев

Това управление, с хаоса, който създава, има единствена цел – изборите да не са през март. Бойко Борисов ще направи всичко възможно те да са през юни.

Хаосът по отношение на икономическите мерки е тотален и ефектът ще бъде близък до нулата, заяви Костадин Паскалев, член на Националния съвет на БСП и бивш регионален министър, по бТВ.

Той посочи, че единствената работеща мярка в момента е тази в подкрепа на микро и малките предприятия. От общо 388 000 такива фирми у нас 27 000, или около 6%, са кандидатствали за подкрепа, а са я получили около 5 на ста, по думите на Паскалев. Втората мярка е за средните предприятия и по нея са кандидатствали около 1790 фирми, което е около 30% от всички, каза още той.

По негови думи социалните мерки у нас имат две цели – да се запазят заетостта и доходите на населението и да се запазят икономическите субекти. Според бившия регионален министър към момента социалните мерки до известна степен работят.

Реално бизнесът участва заедно в държавата, за да подкрепя заетостта, тъй като той плаща на хора, които в момента не полагат труд, посочи той. Според него социалното министерство се е справило добре с мярката 60/40 и в момента заедно с бизнеса подкрепят запазването на заетостта.

Запитан дали по-строгите мерки са закъснели, Паскалев подчерта, че поведението на властта е било безотговорно, тъй като е било ясно, че кризата се задълбочава.

Правителството вместо да помага, пречи. Липсата на яснота и предвидимост е това, което пречи, категоричен бе Костадин Паскалев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране