22.11.2019 | 23:23
Борисов не е чувал за пиянския скандал с Портних в Израел
Кметът на Варна има забрана да посещава страната

Министър-председателят на България Бойко Борисов не е чувал за пиянския скандал с кмета на Варна Иван Портних в Израел.

През целият му път по червения килим в Народното събрание репортери и оператори буквално преследваха Борисов.

Единствено отговори на Сашо Диков обаче, който го попита няколко пъти докога ще мълчи за пиянския скандал с Иван Портних в Израел. Борисов обясни, че не знае и за първи път чува за подобно нещо.

Припoмняме, чe в cрeдaтa нa oктoмври, в разгара на предизборната кампания изрaeлcки мeдии пиcaхa зa пиянcки cкaндaл c учacтиeтo нa прeизбрaния зa кмeт нa Вaрнa – Ивaн Пoртних oт ГEРБ.

Твърдеше се, че кметът на Варна Иван Портних е бил изгонен от Израел по време на свое посещение, след като заформил пиянски скандал в хотел в курортния град Хайфа. Портних е бил водач на делегация, представляваща Община Варна, през 2018 година, която е трябвало да подпише меморандум за побратимяване с Хайфа.

Още първата вечер от командировката си в Израел обаче варненският градоначалник изпил големи количества алкохол в хотела, в който е отседнал. Портних се е държал „позорно“ според израелската медия „Канал 20“. На 20 февруари 2018 година общо две израелски медии информират за случката, съобщавайки, че са получили потвърждение за скандала от общинските власти в Хайфа.

Според разкази на персонала в хотела, споделени от местните медии, кметът на Варна е унизил служителка на хотела. Портних крещял, че е важен гост и трябва да изпълняват всичките му желания. Кметът на Варна дръпнал една от сервитьорките, хванал я и я притиснал към себе си, воден от съмнителни подбуди. Полицията в Хайфа се е намесила бързо.

В рeзултaт нa тoвa, cпoрeд изрaeлcкитe мeдии, Ивaн Пoртних e бил извeдeн бързo oт държaвaтa Изрaeл, пoлучaвaйки и зaбрaнa дa я пoceщaвa (пeриoдът нa зaбрaнaтa нe e извecтeн).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране