17.12.2018 | 16:37
БСП: Не питайте кой чисти пътищата, а как са проведени търговете
Кирил Добрев се присмя на Десислава Атанасова, която иска имената на фирмите, които почистват "Струма"

Тези, които строят българските пътища, същите ги и почистват. Тези са същите, на които дадохте 1 млрд. и 300 млн. лв, за да си приберат техниката. Не питайте кой чисти, а как са проведени търговете, защото ако бяха проведени нормално, в една нормална държава, щяха да спечелят най-добрите. Пътищата щяха да са качествени и почистването нямаше да е на това ниво“. Така зам.-председателят на БСП Кирил Добрев коментира публикация на народния представител от ГЕРБ Десислава Атанасова във Фейсбук, в която се казва: „Три часа от Благоевград до София. АПИ, кой почиства тази магистрала? Искам имена. Писна ми Борисов и ГЕРБ да са виновни за всичко“. Добрев подчерта, че само два часа след това, публикацията е била свалена. „Трябва да имаш смелостта да задаваш въпроси и смелостта да получаваш отговори за тях“, каза още зам.-председателят на левицата.

Кирил Добрев припомни, че миналата седмица група от фирми, които управляват ресурс от близо 10 млрд. европейски средства, стачкуваха срещу опозицията. „Бяха извадили работници и тежка техника, докато босовете на фирмите бяха приемани на всички нива в държавата. Протестираха срещу това, че опозицията плюе по бранша и че ги нарича корумпирани. Нищо не са разбрали от това, което сме казали. Ние сме недоволни от начина и от системата, която управлява европейските средства, а не от работниците и инженерите, които вършат своята работа. Недоволни сме от начина, по който се възлагат поръчките, от начина, по който се изпълняват и от начина, по който се приемат накрая – дали са качествени или не“, уточни той. Добрев даде за пример клипче от миналата седмица, в което във Велинград асфалтират при 5 см. сняг.

„Замълчахме си. Нормално е – инженерингови решения, закъснели. Вчера обаче пробваха в друга община да асфалтират вече при 20 см. сняг. Щом при 5 се е получило, защо да не пробват и при 25, при положение, че 24 часа вали! Не трябва обаче да се задава въпросът защо този път след година и половина ще се напука и защо после пак ще се борим за некачествени пътища“, коментира Добрев.

Той предложи ново и иновативно решение в политическия живот – всички снегорини да се съберат в София и да стачкуват срещу БСП. „След като бъдат приети от АПИ, Министерския съвет и Народно събрание, преди да си тръгнат към провинцията, да си изберат по една софийска улица, да пуснат греблото и да си тръгнат. Защото в София имаше само едно чисто трасе и това беше трасето на „Графа“, където никой не минава“, каза още Кирил Добрев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране