27.11.2020 | 11:41
Бургас го чака по-тежка криза от Перник
Ревизоро нападна кмета на Бургас, че е само "зрител"

Емил Димитров за пореден път предупреди от парламентарната трибуна, че Бургас ще остане без вода до няколко месеца. Той посочи, че ако не завали, опасността е реална. От септември е изпратил схема, но не получил никакъв отговор от местните отговорни лица. Той нападна кмета на Бургас, че е само „зрител“. Ресорните министерства пък воювали помежду си, за да се реши проблемът.  За това време няма да има построен язовир и станция за пречистване. Ще се случи Перник 2, категоричен бе той. За всички универсалното извинение  било „това е политическо решение“, както обясни екоминистърът.

„Дойдох при вас да поискам съдействие, не да носите моята отговорност, аз ще си нося кръста, но вземем едно изключително важно решение, не с временна комисия, не с анкетна комисия, не с разговори тук-там, където и да е било, да ви поканя да дойдете по двама представители от партия в Министерство на околна среда и водите, ще ви покажа всички карти, ще ви покажа и черните карти. Защо съм дошъл? Догодина ще има водна криза в земеделието, ще имате трети път избори – един път редовни, един път президентски и един път водни бунтове, защото обезпечеността е 40-45 процента към днешна дата“, заяви от трибуната Димитров и в типично негов стил продължи: „аз телефон с Дядо Боже нямам, не знам дали ще вали”.

„Кражбите на вода от язовирите продължават“ и че водопроводът на Перник, който бе изграден при безпрецедентната криза в града, останал с месеци без вода и на режим, все още не е узаконен. Въпросът бил поставян на три заседания на правителството, но все още няма решение. „Политически решения съсипаха язовирите“, коментира министърът, който отчете пред депутатите какво е състоянието на язовирите и водопреносната мрежа. По думите му и софийският водопровод също е незаконен.

Няма да има вода нито за гражданите, нито за земеделците, предупреди екошефът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране