30.11.2019 | 11:29
ЧЕРЕН ПЕТЪК – жертви в жива сила и резултати от посещението в Щатите
Три уволнения и затягане на визовия режим на САЩ за България след срещата на Борисов с Тръмп...

Отстранен е Бисер Петков. Един почтен човек във властта по-малко. Не, че са толкова много. И неясно защо напрежението в социалните работници е резултат от ниското възнаграждение, за което отговорността не е на господин Петков, нито пък решенията за първия ден болнични, нито едно, иначе нелошо решение за ветераните. Това просто е отваряне на клапана за избиване на напрежение, което няма да спаси Борисов.

Уволнението на областния управител на Перник – закъсняла мярка, но тя трябва да говори. Да каже кой я накара да бъде безмълвен свидетел на източването на язовира, къде отиде водата, чии ВЕЦ-ове подкрепи. Същото трябва да направи шефът на ВиК-Перник. Същото трябва да направи и бившият кмет на Перник.

Уволненият директор на ОД на МВР-Плевен. Почтен, здраво седящ на земята полицай. Той сигурно ще намери своята реализация. Но трябва да кажем на обществото на какъв натиск беше подложен на изборите и какво се случи в няколко от секциите, с които се забавлява цяла Европа.

И, дотолкова, доколкото всички знаем, че посещението на Борисов в Щатите е резултат от двата милиарда, които всички ние платихме напред за едни невидими самолети, първият резултат от посещението вече е налице. Затягат визовия режим. Но Държавният департамент трябва да знае, че вече е съучастник в продажбата на български документи за самоличност на чужди и не дотам чужди на нас граждани и на ремонта на български военни самолети в нелицензирани заводи, което „Техноинженеринг“ предупреди, че е заплаха за живота на българските пилоти, на крадци на парфюмерия от летища. Когато си съучастник на такъв тип деяния – с късна дата да обясняваш, че затягаш визовия режим, е и смешно, и жалко.

Но, все пак, този първи резултат от посещението на Борисов, не може да не ни радва. Той показа колко го е чул Тръмп, как го е разбрал и какви конкретни мерки е предприел. Иначе темата на тамошната пресконференция за здравето на кучето, приютено от президента Тръмп, наистина е трогваща и вълнуваща и трябва да бъде отразена по подходящ начин в българските медии. Дано да е БЯЛА съботата.

Румен Петков, председател на партия АБВ

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране