31.07.2019 | 1:47
Човек на Пеевски оглавява МВР в Пловдив
Йордан Рогачев бе начело на полицията в Пазарджик
Изненадваща рокада в ръководството на Областната дирекция на полицията в Пловдив.

Две години след назначаването му досегашният директор старши комисар Атанас Илков е сменен и преместен в Кърджали, за да оглави местната областна структура на МВР. Той ще заеме мястото на Венцислав Момчилов, който днес е преназначен в жандармерията в София. Новият шеф на полицията в града под тепетата ще бъде Йордан Рогачев. До този момент той бе начело на ОД МВР Пазарджик. Рокадата не е потвърдена, съобщи plovdiv24.bg, позовавайки се на свои източници, които са убедени, че именно Рогачев е фаворит за поста. Според източници на изданието в МВР Рогачев се счита за приближен на депутата от ДПС от региона Делян Пеевски.

За връзка на Рогачев с депутата от ДПС Делян Пеевски за първи път намекна Румен Петков. През август 2014 г.  в телевизионно интервю той говори за схема за купуване на гласове в града. „Два месеца питам имало ли е период, в който министър Цветлин Йовчев е смятал  Пеевски за незаобиколим фактор в политиката. Този начин на мислене определя редица процеси, които изкараха на улиците хиляди хора. В секциите с концентрация на ромски гласове доминарат ББЦ и ДПС. Има сигнали, че правоохранителната система в различни дирекции правеше невъзможна борбата срещу купения вот.  Нека кажат имало ли е среща на Пеевски с директора на пазарджишката дирекция, присъствал ли е е Йовчев и всичко приключва“, заявява Петков.

През 2016 г. премиерът Бойко Борисов се закани да махне Рогачев от поста заради слаби резултати по линия на контрабандата на цигари. Това, обаче така и не се случи.

Новият директор на Кърджали и досегашен на Пловдив Атанас Илков е един от хората, планирали злополучната акция в Лясковец, при която загина командосът Емил Шарков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране