01.03.2021 | 20:39
Чудо! Прокуратурата проверява изборните шашми на ГЕРБ в Мъглиж
Вотът е бил контролиран чрез схема за раздаване на предпазни маски. "Победител" е Душо Гавазов от ГЕРБ

Районната прокуратура в Казанлък проверява два сигнала за изборни нарушения в Мъглиж, където в неделя се проведоха частични местни избори, съобщи за Радио Стара Загора прокурор Таня Димитрова.

Провежда се разпит на лица, които могат да дадат конкретни сведения, поясни Димитрова. Тя допълни, че може да бъде образувано досъдебно производство, само ако има събрани данни за извършено престъпление. До утре се очаква резултатите от назначените проверки да станат известни.

„В момента се прави точно тази предварителна проверка за нарушение на изборния процес. Това се проверява. Най-късно утре ще бъдат докладвани двете проверки и ще се вземе решение. Също и прокурорите, които са съответно наблюдаващи, взимат решенията в най-кратки срокове, така че наблюдаващият прокурор ще вземе своето решение за образуване ли е на досъдебно производство или за отказ за образуване на досъдебно производство“, заяви Димитрова за „Хоризонт“.

Д-р Душо Гавазов, издигнат от ПП „ГЕРБ“, е новият кмет на Община Мъглиж.

По-рано днес лидерът на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова заяви, че вотът в Мъглиж е контролиран чрез схема за раздаване на предпазни маски:

„По наша информация, която не е потвърдена от надлежните органи, въпросният мъж е съпруг на общинска съветничка от ГЕРБ. Дали това е така? Нашият въпрос е към министъра на МВР. Частичните избори в Мъглиж показаха как ГЕРБ смята да използва пандемията за контролиране на вота“.

Според Манолова този резултат е доказателство за формиране на нова коалиция за парламентарния вот – между ГЕРБ и ДПС. Кандидатът на „Изправи се! Мутри вън!“ остана на второ място на изборите в Мъглиж.

ГЕРБ арогантно узурпираха кметското място в Мъглиж, обяви БСП в своя позиция, която „разкритикува в своя нарочна позиция изнесените в медийни репортажи данни за неприкрито купуване на гласове от ГЕРБ на частичните местни избори в община Мъглиж на 28 февруари. От партията призовават в позицията за обединение на всички партии и формации, без ГЕРБ, за опазване гласа на всички граждани“.

Цяла България видя как ГЕРБ победи вчера на частичните местни избори в Мъглиж – с безпардонни и неприкрити манипулации. С употребата на хора и купуването на гласовете им, се посочва в позицията.

С 58,99% от подадените гласове Мъглиж има избран кмет още на първия тур от частичните избори. Това е досегашният заместник-кмет д-р Душо Гавазов, издигнат от ГЕРБ и подкрепен от ВМРО.

На второ място с 28,45 % на вота в Мъглиж е Златко Острешев, кандидат на Местната коалиция „ДБГ- Движение 21- НДСВ“, подкрепен от Мая Манолова, а на трето място е кандидатът на Коалиция „БСП за България“ Меглена Филипова с 11,67% от действителните гласове.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране