02.08.2019 | 16:29
Дърво падна и смачка колата на бащата на Караянчева (снимки)
Такава буря по-възрастните хора на Кърджали казват, че не помнят поне от половин век

Паднало дърво при снощната буря в Кърджали е паднало върху колата на бащата на председателят на парламента Цвета Караянчева. Това съобщи самата тя във Фейсбук, където публикува и снимки от инцидента.

„Колата на баща ми след снощния ураган в Кърджали Пак малкия дявол – просто смачкани ламарини. Огромно съчувствие на съгражданите, претърпели по-сериозни щети, кураж и успех на екипите, които разчистват последиците“, написа в профила си Караянчева.

Бурята, която се разрази снощи около 20.30 ч. в Кърджали, беше краткотрайна, около 15-20 минути, но силна, с интензивни дъждове и ураганен вятър със скорост 120 километра в час, който повали огромни дървета по възлови булеварди, някои от които с часове останаха затворени за движение. Нанесени са щети на множество паркирани автомобили.

Такава буря по-възрастните хора на Кърджали казват, че не помнят поне от половин век.

Над 60 са сигналите след бурята в града. Мълнии са предизвикали три пожара, един от тях в къща в центъра. Мощната буря е прекъснала електричеството в различни части на Кърджали и в някои от близките до града села. Разчистването на щетите от бедствието продължава и в момента.

По данни на ОДМВР на територията на област Кърджали са повалени 57 дървета, паднали кабели са отстранени в общините Кърджали, Джебел и Момчилград. Не са пострадали граждани.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране