01.11.2020 | 18:01
Депутатка от ГЕРБ приписа на Борисов думи на Лукашенко (видео)
Десислава Атанасова не знае кой е написал конституцията на ГЕРБ

Депутът на ГЕРБ Десислава Атанасова приписа на премиера Бойко Борисов изказване на авторитарния президент на Беларус Александър Лукашенко по адрес на нестихващите протести срещу властта му.

„За диктатура не може да се говори, ако имаше диктатура, нямаше да излъчвате всеки ден репортажи от протеста“. Водещата Мария Цънцарова я попита чий е този цитат и в „120 минути“ на бТВ Атанасова каза: На Бойко Борисов.

Атанасова се опита да замаже гафа, като обясни, че се е объркала, защото е предположила, че водещата ще я провокира с въпрос за думи на Бойко Борисов. „Не виждам никакъв паралел нито между двете личности, нито между двете държави“, коментира тя (от 3:40 мин. във видеото).

Атанасова коментира и предложената от ГЕРБ нова конституция в качеството си на председател на временната комисия за разглеждане на проекта. Тя съобщи, че членовете на комисията не получават допълнителни възнаграждения и досега са заседавали само веднъж за броени минути заради коронавирусната епидемия. В настоящата обстановка е недопустимо да се проведат дискусии и обсъждания, заяви още Атанасова.

Депутатката от ГЕРБ каза, че не знае кой е авторът на проекта. На първия, злополучен по думите й, проект бил Данаил Кирилов. Сега нямала намерение да го кани като експерт в новата комисия.  Тя съобщи, че следващата седмица ще има онлайн среща с представители на Венецианската комисия, последвала онлайн конференция за нуждата от свикване на Велико Народно събрание.

На въпрос за съвременните будители Атанасова се въздържа да даде конкретен отговор, „за да не засегне някой пропуснат“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране