14.05.2019 | 15:21
Десислава Танева става министър на земеделието
Кандидатурата на председателя на комисията по земеделие вече е внесена в парламента

Десислава Танева ще бъде новият министър на земеделието. Кандидатурата й е предложена от премиера Бойко Борисов и е внесена днес по обед в деловодството на Народното събрание, потвърдиха за Канал 3 от пресцентъра на парламента.

Проекторешението е заведено в 11.30 часа. В него е посочено, че премиерът предлага на Народното събрание да освободи министъра на земеделието Румен Порожанов във връзка с подадената от него оставка и да избере на негово място депутата от ГЕРБ Десислава Танева. Гласуването е насрочено като първа точка за утрешното пленарно заседание.

Танева вече беше земеделски министър във втория кабинет на ГЕРБ. В момента тя е председател на комисията по земеделие.

Порожанов подаде оставка днес сутринта заради скандала с къщите за гости и по-конкретно заради факта,  че зам.-шефката на ДФ „Земеделие“ Иванка Багдатова-Мизова все още е на работа. Тя подаде оставка в края на април заради оповестената информация, че нейният личен телефонен номер седи публикуван на сайта на къща за гости в Юндола.

Десислава Танева е вторият председател на парламентарна комисия, който става министър, след като преди месец Данаил Кирилов пое Министерство на правосъдието след оставката на Цецка Цачева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране